Køb af andelsbolig

Står du overfor at skulle flytte hjemmefra? Og overvejer du om du skal eje elle leje din nye bolig? Har du overvejet muligheden for en andelsbolig? Læs videre og få et par tips med på vejen

Hvis du står over for at skulle finde en god studie- eller førstegangsbolig er du måske i tvivl om hvad der er det bedste for dig. Hvis du har planer om at bo det samme sted i mange år er det værd at overveje en ejer- eller andelsbolig.

Lejebolig kontra andelsbolig

Med den store efterspørgsel på lejeboliger i de store byer kan det være svært at finde en lejebolig der er til at betale og som lever op til ens forventninger. Finder man en lejebolig man ønsker at flytte ind i skal man være hurtig. De gode og billige lejeboliger bliver hurtigt revet væk og man må derfor ofte gå på kompromis med sine krav.

På andelsboligmarkedet er tingene helt anderledes. Her er udbuddet større end efterspørgslen. Dette betyder at det er lettere at være køber end ejer. Husk derfor også på at når du engang skal sælge igen kan der godt gå noget tid før du får boligen afsat. Til gengæld kan du se en ejer-/andelsbolig som en god investering hvis du regner med at bo der i mange år. Eksempelvis under dit studie.

Man kan finde andelsboliger næsten alle steder, og som regel til færre penge om måneden end en lejebolig. I en andelsbolig skal ingen tjene penge på den husleje du betaler. Den månedlige husleje du betaler i en andelsbolig går til andelsboligforeningen. Huslejen kaldes din boligydelse. Det er foreningen der fastsætter huslejen. Huslejen går til vedligeholdelse af andelsboligforeningens ejendomme, administration, skatter, renter og afdrag på andelsboligforeningens lån, opsparing/opbygning af formue med mere.

Økonomi

Når man køber en Andelsbolig er det vigtigt at få gennemgået foreningens økonomi så man ikke løber ind i nogle skjulte udgifter. Vær opmærksom på at huslejens størrelse har betydning for, hvor meget du vil kunne sælge din andelsbolig for. En køber er klar til at betale mere for en andelsbolig med en billig husleje end en andelsbolig med en høj husleje. Vær derfor sikker på at du har et godt overblik over andelsboligforeningens økonomi før du skriver under. Her kan man med fordel tage fat i sin bank og få hjælp og rådgivning. Arbejdernes Landsbank tilbyder for eksempel en komplet gennemgang af økonomien for en given andelsboligforening.

Læs mere omkring finansiering af andelsboliger: www.andelsportal.dk/finansiering_af_andelsbolig

Søg andelsboliger på nettet

www.findandelsboliger.dk

www.boliga.dk

www.boligportal.dk

1 comments for “Køb af andelsbolig

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *