Boligindretning af små rum

Optimal indretning af små rum

Optimal indretning af små rum

Her er en kort guide til optimal indretning af små rum.

Når man skal indrette små rum i boligen er det vigtigt at overveje hvordan man optimerer indretningen bedst muligt.

Vælg de rette møbler

Man skal sørge for at vælge de rigtige møbler når man ønsker at udnytte pladsen bedst muligt. Tænk eksempelvis over at vælge møbler der har indbyggede rum og møbler med flere funktioner. Et godt eksempel på et sådant møbel er en sovesofa med skuffer til dyner, puder mv.  En sovesofa er et godt valg til det lille børneværelse med begrænset plads. Et andet godt eksempel er sofaborde med indbyggede skuffer og rum til opbevaring af magasiner mv. Man kan også få bænke med skjulte skuffer i.

Der kan være meget plads at spare ved at vælge møbler der passer ind i boligens facon. Et 45 graders hjørne i stuen kan eksempelvis være svær at have med at gøre. Det er en god idé at undersøge boligbutikkerne for byg selv møbler. Mange sofagrupper kan man selv bygge ud fra foruddefinerede moduler. På den måde kan man ofte bygge en sofa der passer perfekt til stuen.

Farvevalg

I små rum er det også vigtigt at vælge de rigtige farver til væggene. Lyse farver gør at rummet virker mere åbent og dermed virker rummet større. Den korrekte belysning giver også oplevelsen af et større rum. Placér så vidt muligt lamper i hjørner af værelset, som ellers ville være mørke. Dette hjælper til at hele rummet virker lyst og indbydende. Store vinduer er også at foretrække for optimal belysning i små rum.

Brug vægpladsen frem for gulvpladsen

En anden smart måde at optimere de små rum hvor det kniber med pladsen er at benytte sig at væggene. Installér hylder og skabe på væggene så der er mere plads på gulvet. Dette gør det også lettere at komme rundt med en støvsuger i det lille værelse. Det er en god idé at sætte skabe op på væggene så man både kan have plads til ting inden i skabene og oven på skabene. Hvis man har et møbel som allerede optager meget gulvplads og møblet er nødvendigt at have i rummet, er det en god idé at tænke over om man bruger al den tilgængelige plads eller om der er plads til overs som ikke bliver brugt. Et eksempel kunne være en seng med en masse ubrugt plads under. Her er det smart at bruge en bedroller til opbevaring af diverse dyner, puder mv.

Optimal indretning – fjern det unødvendige

Det er også vigtigt at tænke over den optimale indretning af små værelser. En radiator kan ofte stå i vejen for møblerne i værelset. Derfor er det en god idé at vælge en anden form for opvarmning af værelset så som gulvvarme eller nedsunket radiator. Tænk over hvilke møbler du vælger til rummet. Alle møbler skal have en funktion. Hvis et møbel ikke har nogen funktion skal den ikke stå i rummet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *