Chaiselong sofaer – Hvilken skal man vælge?

Chaiselong sofaerDer findes mange forskellige typer af sofaer, som du kan berige dit hjem med. Hvilken type sofa du foretrækker, kommer helt an på hvilken type menneske du er. Måske er det vigtigt for dig, at sofaen er hyggelig og blød. Måske går du op i stil og design. Der er masser af stilarter og funktioner at tage stilling til, når du skal købe en sofa. Det helt nye er chaiselong sofaer. Sofaer kan være prikken over i’et i en stue eller værelse og fås i mange forskellige former og størrelser. En sofa kan være en stor investering, men behøver ikke være det. Du skal blot sætte dig lidt ind i tingene, så du får mest for pengene. Den mængde plads, du er til rådighed, kan også være en afgørende faktor – måske har du kun plads til en lille sofa eller måske skal sofaen være delt op i 2- og 3-personers størrelser. Her får du lidt information, så du kan tilpasse dit budget til dine behov.

Typer af Polstring

En af de vigtigste overvejelser som du skal gøre dig, når du kigger på sofaer, er polstringen. Der er mange typer og stilarter til rådighed, og forbrugeren vil have næsten ubegrænsede muligheder for farver og teksturer. Følgende liste giver dig en oversigt over de ti bedste typer af polstring, samt deres fordele og ulemper.

• Bomuld: Naturligt, blødt fibermateriale. Det er holdbart og let at vedligeholde. Dog kan det falme i lyset og krølle ved brug. Desuden kan det være brændfarligt.
• Uld: Naturligt materiale udvundet af fårepels. Det er blødt og varm og godt til koldt eller tempereret klima. Dog er det ikke let at vedligeholde, det kan tiltrække møl og falmer let.
• Læder: Naturmateriale lavet af dyrehuder – oftest fra køer. Holdbart, stilfuldt, ældes pænt og let at rengøre. Dog er materialet blandt de lidt dyrere og det er svært at reparere skader på lædermøbler.
• Nylon: Syntetisk fremstillet fibermateriale. Let at rengøre, smudsafvisende og holdbart. Dog falmer materielt let og absorbere hurtigt spildt væske. Kan være svært at fjerne eventuelt lugt fra.
• Polyester: Syntetisk fremstillet materiale, som ofte er vævet ind i andre materialer. Let at rengøre og er møl-afvisende. Dog bliver materialet nemt statisk elektrisk og absorbere let hudens fedt og sved.
• Vinyl: Syntetisk fremstillet materiale. Vinyl ligner læder, men er en hel del billigere. Dog er materialet langt fra så holdbart som læder, og holder ikke særlig godt på temperaturen.
• Silke: Naturligt protein-fiber. Luksuriøst og behageligt at sidde i. Dog kræver silke meget vedligeholdelse og er ikke særlig praktisk. Desuden kan det være dyrt.
• Mikrofiber: Syntetisk fremstillet materiale. Holdbart, let at rengøre og meget blødt materiale. Dog har materialet en tendens til at være dyrt uden at være lige så holdbart som andre dyre materialer. Desuden tiltrækker materialet støv.

Hvilken type sofa skal du vælge?

Traditionelle sofaer

Det er meget almindeligt at se de traditionelle sofaer i mage hjem. Den traditionelle sofa er lavet til at to til tre personer kan sidde komfortabelt, og findes i forskellige farver og stilarter. Hver af disse stilarter vil spænde fra klassisk til moderne. Typisk er de traditionelle sofaer placeret i stuen eller lignende og deres formål er, at man skal kunne sidde behageligt mens man bliver underhold af tv eller en god bog. Disse sofaer kommer med en bred vifte af muligheder. Nogle sofaer indbyder mindre til selskabelig end andre, i og med at de ikke indeholder nogen særlige funktioner såsom en hyggeligt træk-ud seng. Dog har nogle få en justerbar ryg eller en udtrækkelig fodstøtte.

Sektionssofaer

Måske har du begrænset plads eller andre ønsker som en traditionel sofa ikke kan leve op til. Så kan en sektionsopdelt sofa måske være løsningen til dig. I modsætning til traditionelle sofaer kan sektionsopdelte sofa skilles ad og placeres forskellige steder rundt omkring i lokalet. Det kunne være en såkaldt chaiselong sofa. En sektionsopdelt sofa er en meget populær sofatype. Mange foretrækker denne sofa netop fordi man kan tage én del og placere den i én del af stuen og den anden i en anden del, og på den måde kan man give stuen et nyt udtryk. Det er også denne mulighed der kan spare plads.

Sovesofaer

Folk, som bor i små lejligheder, skal også tage hensyn til pladsen, og hvor meget af den de kan undvære når der skal vælges sofa. Hertil er en sofa med indbygget sovefunktion helt perfekt. Denne sofa er i stand til at rumme 1-3 personer som kan sidde og slappe af i løbet af dagen, som en helt almindelig sofa, mens den fungerer som seng om natten. Den har aftagelige puder og hynder og kan ofte foldes ud for at give et større areal at kunne brede sig på. Man kan også få glæde af en sovesofa, hvis man undertiden har overnattende gæster. Den eneste ulempe ved sovesofaer, er, at deres kombinerede sofa/seng-funktion gør den tungere i designet. Så du skal være påpasselig med at vælge, hvor den skal stå og så lade være med at flytte for meget rundt på den.

Foldesofaer

Foldesofaer er meget populære i rum med begrænset plads. Denne type sofa minder meget om den traditionelle sovesofa, da den også giver dig den dobbelte funktion af en seng og sofa. Med en foldesofa vil selve hynderne fungerer som din madras om natten. Den type sovesofa er en smule mere populær end den traditionelle sovesofa, fordi den er mere brugervenlig og lidt billigere. Med nyere udgaver af foldesofaen følger nogle gange en oppustelig madras, der gør søvnen mere behagelig.

’Loveseat’-sofaer

Loveseat-sofaer er en anden type sofa, der er fantastisk hvis du har begrænset plads. Det er en minisofa, der har plads til én eller to personer. Det er en god tilføjelse til et lille værelse eller rum. Hvis du har plads, kan det være en god ide at stille to af disse sofaer overfor hinanden eventuelt med et bord i midten, således at man let kan tale sammen og have det hyggeligt. De fås med mange af de samme muligheder som de traditionelle sofaer såsom justerbar ryg eller en udtrækkelig fodstøtte. Loveseat-sofaer er perfekte til selskab med par.

Divan sofaer

Man ser lidt sjældnere denne sofa, fordi den er lidt anderledes end andre sofatyper. Man stiller ofte en divan op mod en væg, fordi sofaen ikke har ret meget eller slet intet ryglæn. For at tilføje lidt komfort og hygge man lægge puder eller tæpper på sofaen. Selvom sofaen ikke har meget rygstøtte, har den som regel støtte i den ene ende, så man kan ligge ned.

Hvis du ønsker at spare mange penge på sofaer, kan Ikea anbefales. Hvis du vil have en anderledes type sofa, er en sofa fra Ilva, Idemøbler eller Eilersen også en mulighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *