Gode gratis tegneprogrammer til boligen

Går du med planer om at lave et nyt køkken, en tilbygning til huset, eller ønsker du at ændre den eksisterende indretning af boligen, vil det som regel være en stor fordel at anvende et tegneprogram på computeren. Ofte benævnes tegneprogrammerne CAD programmer, hvilket står for Computer Aided Design. Programmerne gør det muligt, at udforme tegninger, der er langt mere komplicerede og rummer flere detaljer end en traditionel plantegning, der er tegnet på papir med blyant og lineal.

Sådan kan du anvende et tegneprogram

Som privatperson vil et tegneprogram kunne hjælpe med at visualisere idéer og drømme for boligen. Inden du endeligt sætte gang i de store projekter i forhold til nybygning og ombygning vil det altid være en god idé at konsultere en professionel arkitekt eller byggekyndig person. Der er nemlig mange forhold der skal tages hensyn til inden byggeriet kan go i gang. Det kan f.eks. dreje sig om byggeansøgning, bygningsreglement, beregning af styrkeforhold i konstruktionen, kloakering, beregning af bebyggelsesprocent m.m. Der kan også være forhold i lokalplanen, der fordrer et bestemt materialevalg eller en bestemt type byggeri.

Formålet med at anvende et tegneprogram som privatperson vil ofte være at danne sig et overblik over mulighederne. Planlægger du f.eks. at renovere det gamle køkken kan det være godt at afprøve nogle muligheder i forhold til hvordan det nye køkken kan komme til at se ud. 3D tegneprogrammer har den fordel, at det er muligt, at skabe meget virkelighedstro tegninger af f.eks. et nyt køkken. Det er i mange af programmerne muligt at gå på opdagelser i en tredimensionel verden, hvor møblerne eller køkkenelementerne er af kendte mærker og den færdige tegning mere ligner et foto, end en tegning.

RS_image6

Valg af tegneprogram

Der findes en lang række tegneprogrammer på nettet. Nogler kan næsten alt, men kan være komplicerede at anvende. Andre tegneprogrammer er ikke så komplekse, men er til gengæld lettere og hurtigere at anvende. Herunder er beskrevet 5 forskellige tegneprogrammer.

5 gode tegneprogrammer til boligen

Danish Living RoomSketcher:RS_image1

Er vores eget 3D tegneprogram, som stilles gratis til rådighed for læserne på danishliving.dk. Tegneprogrammet er brugervenligt og nemt at komme i gang med at anvende. Det er muligt at skabe flotte 3D modeller af dit hjem eller tilbygning. Det er også muligt at indsætte møbler, så de færdige tegninger fremstår mere virkelighedstro.

Sketchup:

Er et meget anvendt program også af professionelle. Programmet kan tegne stort set alt hvad de fleste har behov for. Det er dog lidt mere tidskrævende at anvende fordi du selv skal tegne det hele fra grunden.

 

IKEA Home Planner: 

Tegneprogrammet er meget brugervenligt og kan anvendes til hele boligen. Det bliver særligt anvendt i forbindelse med indretning og design af nyt køkken. Det er muligt at indsætte køkkenelementer fra IKEA’s katalog.

Bolia’s indretningeprogram:

Gratis program, der er nemt at anvende. Tegneprogrammet giver mulighed for at afprøve nye ideer og forskellige måder, at anvende rummene på. Det er muligt at indrette med møbler fra Bolia. Der er ikke så mange avancerede funktioner, men som redskab til møblering og indretning af boligen lever det dog helt op til hvad man kan forvente af et gratisprogram.

Floorplanner:

Findes i både en gratis version og en købeversion. Den gratis version kan rigtigt meget og er nem at anvende. Floorplanner kan både bruges til at lave egentlige plantegninger og som hjælp til indretningen af det indre af boligen.
www.floorplanner.com

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *