Gør brug af efterårsblade

Efterårsblade noget af det smukkeste ved efteråret – Bladene falder fra træet, og de fleste kender nok det at skulle ud og feje bladene op.

Hvad mange ikke ved er at du kan bruge efterårsbladene til mange ting. Det kan være fra alt mellem himmel og jord – Ja, der findes endda folk som samler de smukke blade og gemmer dem.

Efterårsblade kan bruges til dekoration

En af de smarte ting du kan bruge efterårsblade til er dekoration – Her kan det fx. være et bordkort, formet med de flotte efterårsblade.

Vælger du at lave et bordkort med efterårsblade skal du dog passe på ikke at komme til at ødelægge dem. Du skal også lige sikre dig at du har taget et par ekstra blade i tilfælde af de går i stykker.

Det er en god idé at presse bladene mellem en bog for at rette dem ud – De fleste er nemlig blevet krøllet ved at falde ned på jorden, eller måske er de blevet krøllet i forbindelse med transporten hjem til husstanden.

En anden ting du kan bruge de mange efterårsblade til, er at hænge dem op i vinduet. Til dette kræver det at du har noget sytråd og stille hænder for ikke at komme til at ødelægge bladet.

Du binder sytråden fast i bladets stilke og hænger dem forsigtigt op. Pas på at der ikke er et barn som uheldigvis kommer til at rive i bladet.

Bladene kan også bruges til mønstre

De mange blade har mange flotte og forskellige farver. Alle disse blade kan bruges til at lave forskellige mønstre og tegninger. Det er både ude i naturen du kan lave dem, men du har også stor mulighed for at lave dem indenfor.

Skal du udenfor og lave et mønster er det vigtigt at du husker at tage et kamera med dig samtidig med at du er hurtig på aftrækkeren da bladene hurtigt kan blive blæst væk.

Blæsten er også en af grundene til at du ikke kan gå ud i naturen og lave et mønster i kraftigt blæsevejr. Du kan i stedet tage dem med hjem og lave mønstre derhjemme.

Nogle af de mønstre du kan lave ude i naturen kan være et bål, et lille hus med have og diverse. Det er næsten kun din fantasi og tid der sætter grænsen til hvilke mønstre du kan lave af efterårsblade.

Her kan du læse en artikel om dekorationer med blade fra haven i efteråret – læs her

 blade

1 comments for “Gør brug af efterårsblade

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *