Guide til køb af hjemmebiograf

Hvis du vil opleve den ægte biografstemning hjemme i stuen, er det vigtigt at du vælger det rigtige udstyr.

Valg af projektor

Mange vælger at købe en projekter frem for et TV til hjemmebiografen. Her skal man dog være opmærksom på at de billige projektorer larmer en del da de benytter sig af luftafkøling. Et godt tip er at finde en projektor med et støjniveau på 30 db eller derunder. Det er naturligvis også vigtigt med en god billedkvalitet. I dag kan man få HD-projektorer, så man kan nyde Blu-ray film i høj opløsning.

Ved køb af projektor bør du også være opmærksom på lysstyrken (lumens). Hvis du eksempelvis overvejer at bygge en hjemmebiograf i stuen bør du tænke over lysindfaldet. Hvis du har meget lysindfald i stuen er det vigtigt at projektoren har en høj lysstyrke. Derudover er det en god idé med gardiner der kan holde en god del af lyset ude.

Lyd til hjemmebiografen

Et godt billede i hjemmebiografen er intet uden god lyd. Her anbefales det at investere i et surround-lydsystem for at få den rigtige biograflyd hjem i stuen. Surround systemer kan fås i mange prisklasser. Vælg det der passer til dig afhængig af størrelsen på rummet, hvor højt du ønsker at spille samt selvfølgelig din pengepung

Professionel hjælp ved køb af hjemmebiograf

Der er mange ting at tage stilling til når man skal ud at investere i en hjemmebiograf. Ønsker man en professionel løsning kan det klart anbefales at søge hjælp hos fagfolk. Der findes virksomheder, der har specialiseret sig i installation og support af hjemmebiograf-løsninger. Hvis budgettet tillader det kan du let og smertefrit få en professionel løsning der passer perfekt til dine behov og ønsker.

Ét af de firmaer der har specialiseret sig i installation af hjemmebuigrafer hedder CSO. På deres hjemmeside kan du finde inspiration og læse mere om de forskellige løsninger de tilbyder. Du kan desuden bruge deres projektorberegner til at finde den optimale størrelse til dit lærred.

CSO Hjemmebiografer

Inspiration til at bygge din egen hjemmebiograf

Der findes tonsvis af eksempler på flotte og kreative hjemmebiografer på nettet. En side der samler nogle af disse hedder www.homecinemagallery.com. Her kan du få gode idéer og inspiration til farvevalg og indretning før du handler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *