Hans J. Wegner – Ox Chair

The Ox Chair er et af Hans J. Wegners store mesterværker. Først for nylig har stolen fået den anerkendelse og udbredelse den fortjener.  Hans J. Wegner har igennem årene designet mange usædvanlige og unikke møbler, der har sat fantasien i gang hos mange unge designere og kunstnere, plus mange almindelige mennesker. Dette unikke førsteklasses møbel er et godt eksempel på dette. Det er også et godt eksempel på hvordan en designers arbejde i begyndelsen kan blive misforstået. The Ox Chair (EJ100) blev første gang introduceret i 1960, og levede med sit udseende til fulde op til sit navn.

Wegner blev tilsyneladende inspireret til at skabe The Ox Chair ud fra værker af Picasso. Udformningen bærer præg af, at Wegner ville skabe et originalt og virkeligt innovativt møbel.

I 1960 var verden ikke klar til at anerkende dette mesterværk og det gik ud af produktion blot to år senere i 1962, for først at blive genoplivet i 1985. Det indledningsvise korte liv for stolen dæmpede dog ikke interessen hos de virkelige entusiaster.

Stolen er let, men meget robust, og den vil helt sikkert passe ind i ethvert rum. Stolen har dimensionerne: dybde 91cm, bredde 91cm, og højde 91cm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *