Isolering af krybekælder – Slip af med kolde gulve

I moderne huse er der tænkt over udfordringerne med både krybekælder og kælder, og du skal derfor ikke tænke over ekstra isolering. Ejer du derimod et ældre hus som har krybekælder, så er der helt sikkert en økonomisk gevinst indenfor rækkevidde. Du kan læse mere om udgifter til isolering her.

Du har måske allerede lagt mærke til at gulvene i huset har tidens til at være kolde i vinterperioderne, og det er ikke det fedeste at gå rundt på kolde gulve, faktisk er det ren luksus at havne i den modsatte grøft med varme i gulvet.

Isolering af krybekælder

Hvis du har en førstehjælpsuddannelse, så ved du at overophedet personer skal have koldt omslag på hænder og fødder, af den grund at der her er bedre optagelse af kulden i blodet, og der derfor vil ske en hurtigere regulering af kroppens temperatur.

Når man ved det, så giver det ekstra god mening at sikre gulvet i mod kulde, ikke fordi vi risikere at dø af nedkøling, men fordi en sænkning af kroppens temperatur vil give et ekstra behov af varme i rummet for at kompensere for denne nedkøling – altså alene for at vi ikke skal føle vi har det koldt. Sagt med andre ord, så er der en dobbelt effekt i nedkøling af huset igennem gulvet.

Når det er sagt, så giver kolde fødder også en øge risiko for sygdomme i form af forkølelse og influenza.

Men nu skal det hele ikke handle om kroppen, men også lidt om økonomien i en isolering, for der er faktisk betragteligt med penge at spare ved en ekstra isolering af boligen. Isolering af krybekælderen kan typisk spare dig for mellem 5.000 og 10.000 kroner om året. Og udgifterne til isolering er faktisk ret overkommelige. Lad os kigge lidt på materialerne.

Isolering med batts.

Det mest kendte og brugte materialer til isolering er batts, det gør man primært fordi det er nemt at arbejde med og ikke sviner i processen. Battsene har en god isolerings værdi, ulempen ved dem er at de kan være besværlige at hænge under gulvet hvis der ikke er noget de kan hvile på. Det mest anerkendte mærke er Rockwool.

Flamingo kugler

Det var i en årrække været det nye sort indenfor indblæsnings materialer, men der er en række små ting man skal være opmærksom på inden man blæser materialet ind, for det er sort set umuligt at få det hele ud igen. For det første er det meget brænd farligt, det betyder at du ikke skal arbejde med din ukrudtsbrænder i områder omkring udluftningsriste, det kan få helt fatale konsekvenser.

Isolering med papirurl

Selvom papiruld ikke suger fugt, så skal du tænke dig godt om hvis du bruger det i krybekælderen, det skal du i det hele taget med isolering. Fugten kan nemlig sprede sig til skimmelsvamp, og hvis først det får fat i boligen, så er den gal. Derfor kan det være en god ide at konsultere en fagmanden inden arbejdet starter, det kunne fx være drengene hos hotpaper.dk, som har mange års erfaring med papiruld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *