Lav din egen sprællemand med flot skabelon

Er din chef eller ægtemand en rigtig sprællemand? Så bevis det ved at printe din helt egen sprællemand nederst på denne side. Gør december måned lidt sjovere på kontoret eller derhjemme, eller overrask én du kender ved at lave ham eller hende til en sprællemand.

Pia Kjærsgaard som sprællemand

Nederst på denne side finder du en færdig julemand sprællemand som kun mangler et ansigt. Du kan indsætte et ansigt i skabelonen og derefter printe sprællemanden ud. Til venstre er et eksempel hvor vi har lavet Pia K. om til en sprællemand.

Her er instruktioner til hvor let du laver din egen sprællemand:

Du kan printe sprællemanden som PDF eller benytte billederne herunder og manuelt sætte et billede ind i Photoshop eller med en god gammel saks og en limstift.

Længere nede på siden er en guide til vores Silverlight sprællemand designer. Silverlight er en forældet teknologi og virker ikke længere i mange browsere.


PDF:

 Billeder:

Guide til print og samling af sprællemanden:

 1. Når du er tilfreds med din sprællemand skal du klikke på knappen “Udskriv min sprællemand” / printe den i det program du anvender for at udskrive en færdig sprællemand på din printer. Det kan godt tage lidt tid før printeren går i gang med at udskrive så vær tålmodig. Du kan med fordel lægge to ark stift papir i printeren før du udskriver.
 2. Når sprællemanden er skrevet ud, skal du klippe kroppen og arme og ben ud. Hvis papiret du har udskrevet sprællemanden på ikke er stift nok kan du eventuelt lime de to ark fast på noget karton før du klipper delene ud.
 3. Lav små huller på kroppen til arme og ben. Hullerne skal være af en passende størrelse så arme og ben kan monteres ved hjælp af papirbindere. Der skal også laves huller til papirbindere i arme og ben. Hver arm og hvert ben består af 2 dele som også skal samles ved hjælp af papirbindere.
 4. Når alle dele er monteret skal der bindes snore fast på bagsiden som illustreret på tegningen herunder.

 

Sådan samles sprællemanden

Gammel guide til Silverlight sprællemand:

 

 1. Kig nederst på denne side. Der skal gerne være en skabelon af en sprællemand svarende det lille billede til venstre herunder. Hvis der ikke er nogen skabelon nederst på siden kan det være du først skal installere Silverlight. I så fald skulle du gerne se en blå installations-skærm som på det lille billede til højre herunder.

  Hvis du kan se denne sprællemand nederst på siden kan du begynde at lave din sprællemand.

  Hvis du ser denne skærm nederst på siden skal du installere Silverlight før du kan lave din sprællemand. Det er meget simplet at installere Silverlight. Du skal blot klikke på knappen nederst på denne side hvor der står ‘Klik nu for at installere’. Derefter skal du genindlæse denne side for at se sprællemanden.

   

   

 2. Find et billede frem af din chef, din mand eller hvem du nu har lyst til at lave til en sprællemand. Billedet skal lægge som en billede-fil på din computer. Klik på knappen “Vælg billede…” nederst på denne side og vælg det billede fra din computer, som du ønsker at sætte ind.
 3. Skalér billedet så ansigtets størrelse passer ind i sprællemandens ansigt. Dette gøres ved at trække markøren på den lodrette bar under “Størrelse”.
 4. Rotér billedet om nødvendigt så ansigtet på billedet passer ind i sprællemandens ansigt. Dette gøres ved at trække markøren på den lodrette bar under “Rotation”
 5. Flyt billedet så ansigtet passer ind i sprællemandens ansigt. Dette gøres ved at holde museknappen nede på det billede du har trukket ind og trække billedet på plads.
 6. Følg guiden længere oppe for at printe sprællemanden

19 comments for “Lav din egen sprællemand med flot skabelon

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *