Møbelkunstner Ask Emil Skovgaard udstiller kompromisløst møbelhåndværk

I november og december udstiller møbelkunstner Ask Emil Skovgaard kompromisløst møbelhåndværk i et satellitværksted hos lampedesigner Tom Rossau på Vesterbro. Udstillingen skal sætte fokus på det, de to designere kalder ”den urbane gårdbutik” – tanken om at lokalproduceret design er særligt vedkommende, fordi man kan se det blive til.

Lamper møder møbler, når Tom Rossau i næste måned læggerlokaler til en eksklusiv udstilling af Ask Emil Skovgaardsmøbelkunst. Fællenævneren er intuitiv formgivning og håndbygget kvalitet.

Lampedesigner Tom Rossau åbnede i maj et stort kombineret værksted og konceptbutik på Frederiksberg Allé under navnet Tom Rossau Woonwinkel. Butikken er baseret på Toms karakteristiske lampedesigns, men med tilnavnet Woonwinkel åbnes op for forhandling af andre brands og aktiviteter.

Butikkens åbne værksted – med kig fra gadeplan til lampeproduktionen – har siden åbningen vakt stor interesse og begejstring. Deraf opstod ideen til at udvide konceptet med netop et satellitværksted.

Premieren bliver med den fremadstormende møbelkunstner Ask Emil Skovgaard, der i november ogdecember giver besøgende og forbipasserende mulighed for at opleve tilblivelsen af kompromisløst møbelhåndværk i selve butikken.

Møbelkunstneren – fra skulpturer til sofaborde

Ask Emil Skovgaard kan bedst beskrives som møbelkunstner. Hans kollektion af eksklusive borde ogstole er udført i hånden med et elegant og organisk udtryk, der i sin lethed ikke vidner om det teknisksvære og tidskrævende håndværk bag. De mest komplicerede emner som bordet Cloud kræver op mod 120 mandetimer at fremstille – og koster naturligvis derefter. Men så er der også tale om ægte feinschmeckerei, der får dit hjem til at skille sig ud. På udstillingen hos Tom Rossau Woonwinkel præsenteres både eksklusive møbler og skulpturer samt nyheder i mellemprisklassen, der er velegnede som julegaver.

Den urbane gårdbutik

Med udstillingsaktiviteter som denne ønsker Tom Rossau Woonwinkel at bidrage endnu mere til den’design-hub’, der for tiden vokser frem i området mellem Værnedamsvej og Sorte Hest påVesterbrogade i København. Her finder designpublikummet allerede specialbutikker som Designdelicatessen, Designer Zoo og Dora – og nu altså også Tom Rossau Woonwinkel, der udmærkersig ved sit ’in-house’ designstudie og produktion af lamper. Udstillingen ”Drengestreger – fra streg tildig” med Ask Emil Skovgaard udtrykker idéen om den urbane gård-butik, hvor økologiske fødevarerer skiftet ud med lokalproduceret design – og gør dermed også en dyd ud af designobjektets absolutkorteste vej ”fra streg til dig”.

Udstillingen finder sted i butikken Tom Rossau Woonwinkel, Frederiksberg Allé 5, 1621København V fra 1. november til 29. december. Der er fri entré og åbent tir-fre 11-18 (ons 11-20)lør 11-15. På onsdage kan man i hele perioden opleve Ask Emil Skovgaard på arbejde i satellit-værkstedet i butikken. Fernisering torsdag d. 1. november kl. 16.00 – 20.00

Se Ask Emil på arbejde / Et bord bliver til:

http://www.youtube.com/watch?v=E4jMWETjM4o

Læs mere om Tom Rossau på www.tomrossau.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *