Overblik over nye danske møbeldesignere

I Danmark har vi igennem tiden haft rigtig mange anerkendte og dygtige møbeldesignere, hvis værker bliver solgt verden over som store kunstværker. For det er i virkeligheden, hvad et smukt designmøbel er: Et kunstværk.

Vi kan blandt andet prale med at kunne skrive Poul Henningsen, Arne Jacobsen, og Verner Panton på listen over store møbeldesignere, som vi i Danmark har haft glæde af. Deres møbler er kendt verden over, og de er stadig populære, stilikoniske klassikere, som pryder mange hjem – både i Danmark og resten af verden.

Heldigvis stopper praleriet og glæden ikke ved disse fantastiske møbeldesignere – i Danmark vælter det nemlig frem med nye danske møbeldesignere, som vi forhåbentlig kommer til at se meget flotte møbler fra i fremtiden.

Her får du et overblik over nogle af de nye danske møbeldesignere, du skal holde øje med på udstillingerne og messerne verden over.

 

Hee Welling

Hee Welling er en af de danske møbeldesignere, vi allerede har set noget fra – og som vi helt sikkert vil se mere til i fremtiden. Hans studio ligger i København, hvorfra han designer møbler, der, forhåbentligt, i fremtiden vil blive set som danske designklassikere.

Hee Welling har blandt andet designet den smukke stol, About a Chair, som har fået meget opmærksomhed i både ind. og udland. Du kan læse mere om denne nye klassiker her hos trendyliving.dk, hvor du også kan se et stort udvalg af smukke, klassiske designmøbler fra andre danske designere.

Jakob Wagner

Jakob Wagner er en anden forholdsvis ny designer på det danske møbelmarked. Jakob Wagner er dog allerede kendt hos mange møbelelskere, fordi han har designet rigtig mange storslåede designs.

Jakob Wagner har blandt andet designet for Bang og Olufsen, Hay, Menu, Muuto, Cappellini og mange andre. Han har desuden vundet flere designpriser – så hvis du endnu ikke kender Jakob Wagners værker, er de værd at tjekke ud.

Christian Juhl Christensen

Christian Juhl Christensen er et meget ungt talent, som vi forhåbentligt kommer til at se mange flere storslåede møbler fra i fremtiden. Christian Juhl Christensen er stadig studerende på designskolen, og han er derfor et helt ungt og nyt talent i den danske møbeldesignbranche – og så alligevel ikke.

Christian Juhl Christensen er uddannet møbelsnedker, og han er så dygtig, at han allerede har designet møbler for Fritz Hansen og Hay. Derudover har han modtaget det prestigefyldte legat, Jalks Hæderslegat. Christian Juhl Christensen er altså en dansk møbeldesigner, du skal holde øje med i fremtiden.

Maria Bruun

Maria Bruun har en forkærlighed for det skandinaviske udtryk – og det kommer til udtryk i hendes designs, som er enkle og stilfulde. Den unge designer blev uddannet fra designskolen i 2012, og hun har allerede oplevet meget succes og vundet flere priser for sine smukke designs.

Maria Bruun er altså en ny dansk møbeldesigner, vi forhåbentligt kommer til at se meget mere til i fremtiden – både i Danmark og i resten af verden.

Der er rigtig mange nye talenter på vej ud på den danske møbeldesignscene – men vi må ikke glemme de gode gamle. Hvis du vil vide mere om møbeldesignets historie og nye talenter.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Boligjournalen.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *