Spar på energien i sommerhuset med en varmepumpe

De fleste danske sommerhuse anvendes hele året igennem også i de kolde vintermåneder i forbindelse med ferier eller weekender. Det kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse at tilbringe vinterferien i sommerhuset, for de fleste sommerhuse har el-varme som den primære opvarmningsform og sommerhuse er som regel ikke isoleret lige så godt som helårshuse.

Installation af en varmepumpe
Ved at installere en varmepumpe kan varmeudgiften i sommerhuset sænkes markant og indeklimaet kan forbedres. Ofte vil man i sommerhuse kunne opleve en ubehagelig fugtig og muggen lugt, specielt hvis sommerhuset har stået ubenyttet i en længere periode. En luft til luft varmepumpe kan hurtigt varme sommerhuset op og fjerne fugt og dårlig lugt i huset.

Princippet bag en luft til luft varmepumpe er, at Varmen tages fra luften udenfor og overføres via en kompressor til varmeenhed placeret indenfor. En luft til luft varmepumpe i sommerhuset er velegnet til rumopvarmning som et supplement til eksisterende varmekilder, f.eks. el-radiatorer eller brændeovn.

Lavere opvarmningsudgifter
Opvarmningsudgiften med en varmepumpe er op til 70 % lavere end ved brug af almindelige el-radiatorer, så udgiften til køb og installation af en varmepumpe vil meget hurtigt kunne tjene sig hjem igen.

Varmepumpen kan også fungere som aircondition om sommeren
Forbedring af indeklimaet er en af flere sidegevinster ved en luft til luft varmepumpe. En anden fordel er, at varmepumpen i varme sommerperioder kan fungere som et effektivt airconditionanlæg og køle sommerhuset ned.

Princippet bag en varmepumpe

Vedligeholdelsesomkostningerne er er stort set ikke eksisterende. Betjeningen af anlægget er simpel og det er muligt at købe en speciel sms styring af varmepumpen, så temperaturen i sommerhuset kan overvåges og styres fra mobiltelefonen. På den måde er det muligt, at afsende en sms på vej til sommerhuset og aktivere varmepumpen, så sommerhuset er opvarmet ved ankomsten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *