Stål, kobber og messing lysestager i uanede muligheder

Arkitekt Peter Karpfs fascination af flammens levende bevægelser inspirerede ham til at tegne Trepas, hvor flere fyrfadslysestager forenes. De individuelle stager giver mulighed for at kombinere og stable stagerne i mønstre helt efter egne ønsker.

Trepas er tegnet i 1966, og betyder kløverblad på latin. I den sammenhæng fortæller Karpf: “Trepas stagens tre metaller stillet sammen, har form som et kløverblad og stablet i individuelle højder reflekteres fyrfadslysenes flammer i blanke farver af stål, kobber og messing.” Trepas er behandlet således, at de tre solide metaller aldrig oxyderer trods flittigt brug, og der kommer samtidig ikke trykmærker efter berøring. Stagerne skal derfor aldrig efterbehandles.

Omdrejningspunktet i Peter Karpfs udtryk er enkeltheden, og han stræber konstant efter at forenkle sine designs uden at gå på kompromis med funktionaliteten. Han er verdenskendt for sine formspændte og skulpturelle møbler, der alle er formet ud af ét stykke krydsfiner.

Den danske virksomhed ARCHITECTMADE har specialiseret sig i at producere og markedsføre arkitekttegnede interiørprodukter fra 1950’erne og 60’erne. Arkitekterne har formået at skabe enkle og gennemførte designs, hvor form og æstetik er i højsæde. Produkterne fremstilles efter de højeste håndværksmæssige krav, og forhandles gennem førende designbutikker verden rundt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *