Stingray gyngestol – Smuk stol fra Fredericia Furniture

Stingray er – uden tvivl – én af de mest kendte stole fra nyere tid. Den er designet af den danske Thomas Pedersen, der modtog Den Danske Designpris i både 2008 og 2009, men det er dog ikke kun i Danmark, den smukke stol har vundet priser. Thomas Pedersen og Stingray har nemlig også vundet den tyske Red Dot Award tilbage i 2008, hvilket faktisk er én af de absolut mest prestigefyldte priser, når det kommer til møbeldesign. Det betyder også, at både Thomas Pedersen og Fredericia Furniture bestemt har grund til at føle sig stolte over den eftertragtede designpris.

Blev designet ifm. afgangsprojekt på Arkitektskolen

Det er – som nævnt – danskeren Thomas Pedersen, der har designet den meget populære og eftertragtede gyngestol. Hvad de færreste dog er klar over er, at Stingray gyngestol er blevet designet i forbindelse med hans afgangsprojekt fra Arkitektskolen i Aarhus tilbage i 2002. Her valgt han nemlig at designe og fremstille et møbel i materiale som glasfiber, hvor langt de fleste andre studerende på uddannelsen valgte at designe og fremstille deres møbler i træ. Det er dog de færreste, der ikke er klar over, at hans design er blevet en international succes på trods af, at det er meget utraditionelt.

Stingray Gyngestol

Her er den flotte og stilfulde Stingray Gyngestol fra Fredericia Furniture. Mange vælger at pynte stolen med et flot, hvidt lammeskind som f.eks. her på billedet.

Gyngestol, der indbyder til flere sidestillinger

Stolen er blevet designet med en helt enkel vision om at skabe en gyngestol, hvor der er mulighed for at skifte mellem siddestillinger, hvorfor du dermed ikke vil være tvunget til at bibeholde én siddestilling hele tiden. Det var dog ikke den eneste vision, som Thomas Pedersen havde, da han satte sig for at designe og udarbejde den anerkendte Stingray gyngestol- det handlede lige så meget om, at det skulle være både afslappende og beroligende at sidde i stolen. Der skal ikke være nogen tvivl om, at begge dele er opnået til perfektion, hvorfor du kan opleve sublim komfort og afslapning i en Stingray gyngestol.

Inspirationen kommer fra muslingeskaller

Designeren bag den anerkendte stol har selv meldt ud, at han har fundet stor inspiration fra muslingeskaller i forbindelse med designet af stolen. Mere specifikt, så er det her han har fundet inspirationen til den utraditionelle form, der giver både et visuelt udtryk, men også en komfort, som ikke tidligere har været oplevet i en gyngestol. Selvom inspirationen kommer fra muslingeskaller, så fik den oprindeligt navnet Rokke, men efter den internationale succes, så er navnet efterfølgende blevet skiftet til Stingray, hvilket selvfølgelig passer bedre til den internationale scene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *