Bålfad til haven

Et bålfad i haven er et godt alternativ, eller supplement til en almindelig grill. Et bålfad kan både fungere som et samlingspunkt i haven for familie og venner på kølige sommeraftner og som tilberedningssted for snobrød, som grill og som et udendørs komfur. Fordelene ved et bålfad er mange. Bålfadet kan nemt flyttes rundt i haven, eller stilles helt væk når det ikke bruges. Dermed adskiller det sig fra et almindeligt bålsted, som tager plads op i den mindre have. Hvis man ønsker at anvende sit bålfad som grill, eller som udendørs komfur kan man tilkøbe grillriste og forskelligt udstyr, som kan gøre det muligt, f.eks. at hænge gryder over ilden. Grillristen fra en almindelig grill, kan ofte også bruges til bålfadet.

Når bålfadet ikke bruges som ildsted vil det helt naturligt kunne indtage andre funktioner i haven. Det kunne f.eks være som en festlig drinks-køler, hvis bålfadet fyldes med isterninger, eller som fuglebad når regnen har fyldt bålfadet med vand. Nogle vælger at fylde pottemuld i og bruge bålfadet som blomsterkumme, hvilket dog ikke kan anbefales, da det udelukker alle andre anvendelsesmuligheder!

Det er med andre ord kun fantasien der sætter grænser for hvilke funktioner et bålfad kan udfylde i haven. Der findes utallige udformninger og modeller på markedet, og priserne svinger fra få hundrede kroner til flere tusinde kroner, alt efter hvilket design og hvilke kvalitet man går efter. Det må dog siges, at det kan være en fordel, at vælge et bålfad, som er lavet af vejrbestandige materialer. Bålfadet skulle jo gerne kunne holde til at stå i haven i mange år uden at ruste op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *