Gratis tegneprogram til huse

Der findes en lang række gratis tegneprogrammer, som kan bruges til alt fra at tegne en ny tilbygning til huset, en ny carport, eller til at ændre på møbleringen af boligen i en virtuel verden.

Hvis du går med planer om en større ombygning af din bolig og har brug for at få et overblik inden du tager kontakt til en arkitekt eller et håndværksfirma, vil det være en rigtig god ide at prøve at lave en tegning, som kan visualisere ideerne. På den måde bliver det nemmere at vise hvad byggedrømmene går ud på. Hvis du er dygtig kan de hjemmelavede tegninger af den kommende tilbygning måske bruges med små justeringer.
Er du “gør det selv mand” og skal i gang med en større ombygning, vil det dog altid være en god ide, at rådføre sig med en professionel arkitekt eller håndværker. Der er nemlig mange regler og love, som der skal tages højde for. Kommunen vil ofte også være behjælpelig med vejledning omkring byggetilladelse, lokalplaner, lovgivning og regler.

Nedenfor bringes en række gratis online tegneprogrammer. De fleste gratis tegneprogrammer kan sagtens bruges til de mest almindelige tegneopgaver. Hvis man vil have alle avancerede funktioner kan man også vælge at købe et proffesionelt CAD tegneprogram, eller opgradere til købeversionen af et de gratis programmer.
Nogle af de viste tegneprogrammer er egentlige boligindretnings-programmer, som kan hjælpe med placeringen af møbler m.m. i boligen. Andre kan både bruges til at lave byggetegninger og indrette boligen med.

Her er 6 gratis tegneprogrammer:

Danish Living RoomSketcher:

Her på siden tilbyder vi vores brugere et helt gratis og brugervenligt indretningsprogram, hvor du kan skitsere hele dit hus i 3D. Programmet er meget let at bruge, og skaber flotte 3D billeder af dit hjem eller din udbygning. Du kan selv tegne vægge op og indrette med mange forskellige møbler.

Prøv Danish Livings 3D tegneprogram eller læs mere om vores gratis 3d tegneprogram til huse

Floorplanner:

Findes i både en gratis version og en købeversion. Den gratis version kan rigtigt meget og er nem at anvende. Floorplanner kan både bruges til at lave egentlige plantegninger og som hjælp til indretningen af det indre af boligen.
www.floorplanner.com

Sketchup:

Findes i en gratis version. Er ukompliceret at anvende og kan bruges til det hele. Ulempen er, at man skal lave alting selv.
http://sketchup.google.com

Følgende programmer er kun til indretning af boligen:

Bolia’s indretningeprogram:

Bolia’s boligindretningsprogram

Tegn rummet, som du vil indrette. Du kan også tegne flere rum og indsætte døre og vinduer. Indsæt derefter dine gamle møbler og suppler evt. med møbler fra bolia. Det er let at indsætte møbler og elementer fra menuen ved at trække dem over på tegningen.

Fordelen ved programmet er, at det er gratis og meget nemt at bruge. Desuden giver det mulighed for at afprøve ideer og forskellige måder at udnytte rummene på.

Ulempen er, at der ikke er mulighed for 3D og mange af de avancerede funktioner, som de mere professionelle tegneprogrammer har. Som redskab til møblering og indretning af en lever det dog helt op til hvad man kan forlange af et gratisprogram.

IKEA Home Planner:

Køkkenindretning og indretning af boligen med gratisprogram. Programmet er let og ligetil at anvende.

Home Planner

2 comments for “Gratis tegneprogram til huse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *