Dansk hygge, når det er bedst

Sponsoreret indlæg
I Danmark har vi en speciel evne til at skabe hygge, og for udefrakommende er det ikke altid lige let at forklare, hvad denne evne egentlig udspringer fra. Men i denne artikel vil vi kigge på nole af de klassiske elementer, vi danskere bruger, når vi i vores hjem prøver at skabe en stemning, der lægger op til netop hygge. Her får du to oplagte, men alligevel virkelig essentielle faktorer, der spiller en central rolle i at skabe en hyggelig stemning.

Levende ild i brændeovnen er altid en vinder

Brændeovnen er et must, når man skal skabe hygge. Med levende ild i pejsen fremkommer en anden hygge, som ikke ellers er så nem at frembringe. Det er svært at forklare, men faktisk er det så vigtig en del af hyggestemningen, at det altid er netop levende ild i form af bål eller pejse, der er en del af kulisserne i eksempelvis romantiske film. Den moderne pejs er ikke helt identisk med dem, vi ser i diverse film, men den fungerer faktisk udmærket, når vi skaber hygge en lørdag vinteraften. Den giver idyllen af levende ild, og idet der ikke er så meget efterrengøring ved denne type, er der også noget helt fantastisk ved disse, som vi ikke ser hos den klassiske åbne pejs. Er du interesseret i at finde en pejs, der eventuelt kunne være med til at skabe hyggestemning i din stue, kan du se et stort udvalg af moderne brændeovne ved at klikke her.

Borddækning på klassisk dansk facon

I forbindelse med borddækning kan man også ved få enkelte tiltag skabe rammerne for en solid hyggestemning, og et klassisk eksempel herpå er ved at vælge en hyggelig dug. At inddrage dugen synes måske ikke i sig selv at være specielt dansk, men faktisk er det sådan, at man i Danmark, sammenlignet med andre lande, er et af de eneste folkefærd, der stadigvæk ihærdigt holder fast i, at vi ikke skal forglemme noget så simpelt som en hyggelig dug. Dugen fås i mange materialer og med mange mønstre, men det er faktisk ikke så vigtigt, præcist hvordan dugen er fremstiller, førend den kan være hyggelig. En voksdug kan således være præcis lige så hyggelig, som en hæklet dug kan, og det vigtigste element her er bare, at man vælger en dug, der skaber en god stemning.

Til specielle lejligheder kræves selvfølgelig forskellige duge, og man kan således ikke bruge den samme dug til jul, som man bruger til fødselsdag. Når det er sagt, er der dog nogle mere neutrale duge, som man med fordel kan bruge til flere forskellige lejligheder, uden at man behøver at være bange for, at de virker akavede i den pågældende situation. Du kan eksempelvis ved at klikke her se nogle eksempler på, hvordan en dug kan virke neutral på en helt speciel måde. Her har man formået at skabe en dug, der ikke er for begivenhedsspeciel, men som faktisk stadigvæk formår at frembringe den førnævnte eftertragtede hyggestemning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *