Lamper er hjertet i din indretning

De fleste af os kender følelsen af, at træde ind i et rum, der er helt forkert belyst. Det kan ligefrem være ubehageligt, hvis lyset er bare en lille smule for skarpt eller har en mærkelig, blålig tone. Derfor er det vigtigt, at du tænker dig godt om, når du skal vælge lamper til din bolig – det er helt afgørende for, hvordan du kommer til at opleve rummet, og om du føler dig godt tilpas.

Følelse og funktionalitet

Først bør du overveje, om du skal have en stor loftslampe eller flere bord- og gulvlamper, som kan tændes og slukkes efter behov. Når du har flere, små lamper, som ikke lyser kraftigt, virker rummet mindre og mere hyggeligt, mens det kan virke tomt, hvis du kun har én lampe. Omvendt skaber en loftslampe en fornemmelsen af enhed og lyser rummet godt op.

Ud over mængden af lamper, har det også stor betydning, om lampen er åben eller lukket. Det er langt hen ad vejen en smagssag, om du foretrækker et skarpt fokus eller en blødere fordeling af lyset, men vær opmærksom på, at lystypen også påvirker din brug af rummet. Hvis du for eksempel drømmer om at sidde i sofaen med en bog, skal du sørge for, at du monterer en ordentlig lampe, der lyser lige netop der, hvor du vil sidde. Læsehjørnet bliver nemlig aldrig behageligt, hvis der ikke er lys nok – og det samme gælder på hjemmekontoret, ved spisebordet og i køkkenet.

Find det største udvalg

Når du har sporet dig ind på, hvilken type lampe, du har brug for, kommer du til det sjove – nu skal du nemlig finde lige netop den lampe, der fuldender din indretning og opfylder dine behov. Her er det ofte en god idé at kigge på nettet, hvor du får et større udvalg end i en fysisk lampebutik, og samtidig undgår, at alle naboerne har forelsket sig i præcis den samme lampe.

Kig blandet andet ved Lampeguru, hvor du finder et stort udvalg af lamper, der passer godt ind i den skandinaviske stil og de indretningstendenser, vi har set i de seneste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *