Fritz Hansen stole

Fritz Hansen stole er kendt verden over. De mest kendte Fritz Hansen stole er Ægget, 7’eren og Svanen. De er alle sammen designet af den berømte danske arkitekt Arne Jacobsen.

Ægget blev først produceret i 1958 for SAS Royal Hotel i København, som i dag hedder Hotel Radisson BLU City.

De berømte Serie 7 Fritz Hansen stole er blandt verdens mest solgte stole. De er meget populære blandt andet på grund af at de er lette og kan stables. Det gør stolene anvendelige til både konference, kantine, bolig og kontor.

Fritz Hansens Serie 7 består af 4 forskellige typer stole. 7’eren fås som stol, drejestol, armstol og drejearmstol. Den mest kendte Serie 7 stol er den der blot hedder Serie 7 stol. Stolen består af lamineret, formpresset finér og et forkromet stel. Udover denne udgave kan stolen også fås i en udgave hvor stolen er forside-polstret og en anden udgave hvor den er fuldpolstret i stof eller læder samt i randsyet læder. Stolene med armlæn i Fritz Hansens Serie 7 kan fås med enten finérarmlæn, polstrede armlæn eller med randsyet læder på armlænene. Serie 7 stolene fås også som børnestole.

Hvis du ønsker et indblik i hvordan Fritz Hansen stole produceres så kan videoen herunder anbefales. Her vises hvordan Serie 7 stolen produceres på Fritz Hansens fabrik:

[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=1pSjtkrFNH8[/youtube]

Se desuden en moderne præsentation af Arne Jacobsens Serie 7 stol

[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=EQePkd_bLPs[/youtube]

Historen om Fritz Hansens møbelfabrik

Fritz Hansen åbnede i 1872 en møbelbutik i København. Siden er Fritz Hansen stole blevet verdenskendte. I 1880’erne begyndte Fritz Hansen og hans søn Christian at producere møbler i stor skala. Den overlegne kvalitet var Fritz Hansens varemærke dengang såvel som nu. I 1902 dør Fritz Hansen kun 55 år gammel på grund af kroniske helbredsproblemer. Fritz Hansens søn, Christian G. Hansen overtager familieforetagenet. I 1910’erne udvider folketinget og det bliver blandt andet markeret med nogle nye stole til folketingssalen. Stolene blev designet af Thorvald Jørgensen og udviklet i samarbejde med Fritz Hansen møbelfirma. Se hele den spændende historien om Fritz Hansen møbelfabrik i videoen herunder:

[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=bGgY3Yb6Ws8[/youtube]

Besøg Republic of Fritz Hansen på www.fritzhansen.com som blandt andet byder på en online shop hvor du kan bestille Fritz Hansen stole

Fritz Hansen stole forhandles også hos blandt andet www.casanovafurniture.dk og www.brdr-friis.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *