Gør haven klar til frost

Den første frost nærmer sig med hastighed. Så hurtigt at det allerede begynder at nå 0 i temperaturen. For ikke at få din have ødelagt bør du derfor sikre den mod frost.

Så har du været bange for ikke at kunne bruge din have til noget her sidst på året, så er det din heldige dag. Vi bringer dig: Vinterforberedelse!

Omplant blomsterne

Har du gennem året gået og tænkt ‘Nej, de blomster du have været ovre i det andet hjørne i stedet’, så er efteråret et perfekt tidspunkt til plante dine blomster de nye steder.

Efteråret sørger for at holde jorden dejlig fugtigt så blomsterne ikke tager den store skade i at blive flyttet rundt.

Du kan også begynde at plante løg for at være sikker på at de vil spire til foråret, lige i den perfekte sæson for løg. Husk at plant dem dybt nok nede i jorden, gerne med 2 eller 3 gange deres egen højde.

Når du har ordnet dine blomster og bed vil næste skridt være hækken.

Hækken skal i efteråret klippes for sidste gang, medmindre du gerne vil have at din hæk rådner op. Du skal dog være sikker på hvilken hæk du har, da visse hække ikke må klippes for langt ind, da det vil skabe huller der ikke vokser ud igen.

Ligesom med hækken skal græsset også slås en sidste gang. Græsset må ikke være kortere end de 5 cm så de stadig vil få noget ud af det sollys der er sidst på efteråret.

Selvom det kan være ubehageligt skal haven også have en omgang gødning for at styrke græsset og undgå store jordområder hvor græsset er helt dødt. Du skal dog være opmærksom på at det er efterårsgødning som du køber.

Er det ikke efterårsgødning udsætter du din have for ny fare, da græsset ellers vil vokse hurtigt og dermed blive udsat for den høje frost sidst på efteråret.

Husk også de små ting ved haven

Nu er din have dækket godt ind, men vi mangler stadig en del småting for at du kan læne dig tilbage i stolen, og vent på det bliver april igen.

Det er ikke alle blomster der er lige så modstandsdygtige som andre og de er derfor udsat for frost. Naturen har dog sin egen redning i form af blade. Blade sørger nemlig for at holde det værste ude, så det anbefales kraftigt at du tildækker dine sarte blomster med blade og/eller kviste.

vinter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *