Den ultimative guide til salg af bolig

Boligsalg er en økonomisk stor beslutning for de fleste familier. Det er vigtigt at forstå, at der altid er en omkostning, ligegyldig hvilken løsning, du vælger. I denne artikel vil vi forsøge at gøre dig klogere, så du kan træffe den beslutning, der er rigtig for jer.

Boligen skal sælges – og en stor stor beslutning skal træffes: Hvordan skal boligen sælges for at man ender med det største beløb til sig selv til sidst?bolig

Er den bedste måde at sælge selv – og dermed spare ejendomsmæglerens salær? Skal man vælge en billigere ejendomsmægler, hvor man selv står for visse ting – såsom fremvisning? Eller skal man vælge en ejendomsmægler, der tager fuldt salær, men samtidig står for alt i forbindelse med salget – og samtidig måske også er økonomisk mere engageret i at få ejendommen solgt?

Vejen til den gode oplevelse med et boligsalg

For at træffe den rigtige beslutning er det vigtigt at se på, hvad dine behov er.

Videnscenteret for boligsalg Habita.dk har den forbindelse lavet denne rigtig gode guide, som giver et grundigt overblik i forhold til, hvad du som boligsælger skal være opmærksom på inden du skriver under på en salgsaftale med en ejendomsmægler.

Blandt pointerne i forhold til boligsalg er:

  • Hvor hurtigt skal du sælge?
  • Hvordan skal boligen prissættes?
  • Kan du selv stå for boligsalget?
  • Vil du selv stå for fremvisningerne?
  • Hvilken markedsføring tilbyder ejendomsmægleren?
  • Skal du bruge én mægler – eller flere mæglere (det er faktisk en mulighed)
  • Hvordan skal du sætte dine forventinger i forhold til salgsprocessen?
  • Er det muligt at forhandle ejendomsmæglerens salær ned?

Den rigtige pris er altafgørende for et succesfuldt boligsalg

Grundlæggende er konklusionen i Habita.dk’s grundlige gennemgang af området, at det er vigtigt at I finder frem til den skarpe pris (altså den pris, som boligen kan blive solgt til inden for en relativ kort periode). Det er nemlig sådan, at chancen for at en bolig bliver solgt til prisen falder, når boligen ikke bliver solgt mens boligen stadig har nyhedens værdi på boligmarkedet.

Sætter man prisen for højt, betyder det i mange tilfælde, at man må give smertelige afslag i prisen for at få interessen i markedet tilbage. Og ved afslag viser man også, at man er presset – og der derfor muligvis kan være yderligere afslag at hente.

Tænk dig om, hvis du vælger fravælger en ejendomsmægler

For mange kan det være fristende at spare de omkring 60-70.000 kroner, som det ofte koster at have en ejendomsmægler til at sælge en almindelig bolig.

Men vælger man en discount-mægler som fx Robinhus.dk (hvor man selv står for fremvisninger –  eller helt selv står for alt undtagen markedsføring), skal man være lidt en sælgertype.

Helt eller delvis selvsalg kan være dyrt, hvis det betyder at man får 100.000 kroner mindre end hvad en ejendomsmægler ville have kunne sælge boligen til. Eller hvis man ikke får solgt, og derfor spilder penge og efterfølgende på gå til en ejendomsmægler. Kort og godt.

Samtidig skal man også sætte sin egen tid til noget – er man parat til at stå for mange fremvisninger selv?

Når det er sagt, så er selvsalg klar fornuftigt for mange. Særlig hvis din bolig måske ikke har den største værdi, og et mæglersalær derfor vil udgøre en uacceptabel høj anden af boligens samlede pris. Det kan særlig være små andelsboliger eller lignende, hvor der uden tvivl kan være penge at spare for rigtig mange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *