Ideer til hjemmelavet julepynt – lav selv julepynt skabeloner

I månederne op til jul bugner butikkerne med julepyt. Du kan både få traditionelt julepynt og moderne stilrent julepynt . Der er dog ikke helt den samme stemning over den købte julepynt, som over hjemmelavet julepynt. Men hvordan er det lige at man fletter en julestjerne eller et julehjerte? Der er ingen grund til at fortvivle, for du kan finde masser af skabeloner og videoer på nettet, der kan hjælpe dig med at lave flot hjemmelavet julepynt.Flettede-Julehjerter

Herunder har vi samlet nogle links til hjemmesider med gode skabeloner og opskrifter på julepynt. Vi har også fundet et par videoer frem, der viser dig hvordan du kan flette en julestjerne og et julehjerte. God fornøjelse med at lave julepynt – og husk nu både gløggen og pebernødderne, for det handler ikke kun om det færdige produkt men i høj grad også om julehyggen.

Lav selv julehjerter

Hjerter som julepynt er en dansk tradition. Allerede i 1800-tallet klippede H. C. Andersen de første julehjerter, men det var først omkring år 1914 at julehjerter begyndte at blive brugt som egentlig julepynt i de danske hjem.

Mange fletter julehjerter ved brug af glanspapir. Herunder er et link til nogle spændende skabeloner til flettede julehjerter. Så kan du flette nogle klassiske julehjeter i glanspapir lige til at hænge på juletræet og fylde med pebernødder.

Sådan laver du kravlenisser

De klassiske kravlenisser er en gammel dansk tradition, der pryder mange danske hjem hvert år op til jul. Det kan være både hyggeligt og sjovt at samle familien og lave sine egne kravlenisser til hjemmet. Hvis du er lidt kreativ kan du eksempelvis lave kravlenisser ud af billeder af dine familiemedlemmer. Klip eksempelvis et billede ud af bedstemor og dekorér med egne tegninger og glimmer. Lim derefter nogle flapper på – så kan du bruge bedste som kravlenisse.

Læs også vores artikel Kravlenisser til at printe ud, der skriver om hvor du finder de klassiske kravlenisser som du kan printe ud direkte fra computeren. Flere gratis kravlenisser til at printe ud.

Guide til at flette julestjerner

Her er en god guide til hvordan du fletter de kendte julestjerner ved brug af stjernestrimler:
Del 1:
[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=O1b_kms4ICM[/youtube]

Del 2:
[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=LL4cUEULlDA[/youtube]

En god idé til en kreativ kalendergave til piger er en hjemmelavet julestjerne som hårbøjle. Se videoen herunder:
[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=xEUhvvHlBIg[/youtube]

Sådan fletter du musetrapper til julen

Når man laver sin egen julepynt kommer man ikke uden om juletrapper. De er lette og sjove at lave for de helt små. Man tager 2 stjernestrimler og lægger den ene top over den anden så de tilsammen danner en vinkel på 45 grader. Herefter folder man skiftevis den ene strimmel over den anden indtil der ikke er mere stimmel tilbage at folde – så let er det at folde musetrapper.

Hjemmesider hvor du kan finde inspiration til julepynt:

http://www.familiejournal.dk/Jul/Julepynt.aspx

http://www.femina.dk/tags/julepynt

 

2 comments for “Ideer til hjemmelavet julepynt – lav selv julepynt skabeloner

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *