Hvordan skal man indrette et typehus?

Et typehus er en af de mest populære boligformer for den moderne familie. Mange familier har dog svært ved at indrette deres hus. Hvilken stil skal man vælge? Hvad med farverne på væggene – hvordan passer de med møblerne og den øvrige indretning?

Der er god grund til at tænke sig om en ekstra gang når huset skal indrettes, for der er mange parametre der skal tages med i overvejelserne, både hvad angår funktionalitet og æstetik. Der er med andre ord mange ting der skal gå op i en højere enhed. Derfor skal man huske at indrette med omtanke.

Her er et par tips, der måske kan hjælpe dig lidt på vej, så du får et hus der både er funktionelt at bo i og inspirerende at se på.

Tip 1: Lamper

Når du skal vælge lamper til huset, er det vigtigt at du tænker mere på funktion frem for dens udseende. Mange vælger lamper hvis funktion ikke er at lyse et helt firkantet rum op. Et eksempel kan være en Café pendel der jo er rund og derfor kan have svært ved at lyse op i hjørnerne af rummet.

Vælg det rigtige lys

Løsningen kan være, at gå ned i den lokale forretning og tage en snak med elektrikeren om hvilken type belysning der passer til det enkelte rum. Det er her vigtigt, at overveje hvilken funktion rummet har. Hvis det f.eks. drejer sig om belysning til køkkenet er det vigtigt, at sikre, at der er godt lys til at arbejde ved. Det er derfor ikke optimalt, at vælge en søvnig hyggebelysning der giver et diffust lys.

Tip 2: Farver

Vælg de rigtige farver til dit hjem

Skal væggene friskes op med nye farver ? Så tag lige et kig rundt i rummet, hvilke andre farver er der? Hvilken farve ville passe bedst til din sofa, eller måske dit køkken. Alt for mange forskellige farver kan virke forvirrende og ustruktureret. Hvis du er i tvivl om farvevalg kan du f.eks. tage et kig på Flüggers hjemmeside, hvor du kan finde inspiration til dit farvevalg.

Tip 3: Børneværelset

Sørg for at købe stilrene og funktionelle børnemøbler og pas på med ikke at overfylde børneværelset. Det skal jo også være plads til lege og udfolde sig. Det vil være en god idé at have en reol, hvor der er plads til opbevaringskasser eller kurve. På den måde er det nemt og hurtigt at rydde op i legetøjet og samtidig nemt for børnene at finde legetøjet.

I børneværelset er det vigtigt at have en rigtig god belysning der når helt ned på gulvet hvor de små børn ofte vil side og lege. Et mørklægningsgardin vil være en rigtig god idé, specielt i sommermånederne, hvor det kan blive varmt i børneværelset og børnene kan have svært ved at falde i søvn hvis der er for lyst.

Ikke flere tips lige nu…..

Det var alt for nu, vi er dog aldrig helt færdige, vi gør rigtigt meget ud af typehuse som du også ville kunne se hos www.ide-huse.dk

Information til læseren: Dette indlæg er sponsoreret, men danishliving.dk står fuldt inde for indholdet.

3 comments for “Hvordan skal man indrette et typehus?

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *