Hvorfor lamper kan være et af de mest komplicerede indkøb til hjemmet

lamper til hjemmet

Lys er en vigtig del af det moderne menneskes liv. Lys påvirker både hvordan vi har det, men også på hvilke aktiviteter som vi kan deltage i. Derfor er det vigtigt at vi vælger den rigtige pære til vores lamper. Samtidig kan lamper være med til at give et rum netop den detalje som gør rummet lækkert at befinde sig i. En lampe er i sagens natur en funktionel dekoration idet den både skal oplyse og passe ind i rummet.

Design før funktionalitet

Der findes nærmest en uendelig mængde muligheder når du skal vælge en ny lampe til et rum. Den kedelige, men første overvejelse du bør have er hvilken funktion lampen skal have, er det en lyskilde du skal læse ved eller skal lampen blot give lys til rummet? Det har en stor effekt på hvilke løsninger du bør kigge efter. Dernæst skal du overveje placeringen af lampen, skal den stå på gulv, bord eller måske hænge fra loft eller væg? Lampen skal naturligvis helst kunne indgå med de øvrige møbler i lokalet, her kan du selvfølgelig også vælge en lampe som skal være omdrejningspunktet for et rum, eller en lampe som blot komplimenterer den øvrige indretning.

Funktionalitet fremfor design?

Lamper skal kunne oplyse et lokale og afhængig af dine behov skal din pære balancere farve, farvegengivelse, lumen og watt. Selvom man typisk gerne vil have en varm farve med en god farvegengivelse skal man jo også tænke på hvilken effekt pæren har på husstandens elforbrug. Udover valg af pære er en vigtig funktionalitet i hvilken retning lyset afgives. Nogen lamper er konstrueret så der kun slipper en mindre del af belysning ud af, mens andre nærmest afgiver lys i alle retninger.

Hvordan beslutter man sig så for sin nye lyskilde?

Husk at overveje alle facetter i et lampekøb før du investerer i den forkerte lampe. Undgå at lade dig forblænde af en flot lampe som enten mangler den afgørende funktionalitet du har behov for, eller som isoleret ser godt ud, men som ikke passer sammen med din Chesterfield hjemme i hjørnet af stuen. Det kan være svært i butikken, derfor er det typisk en god ide at se lampen i de rigtige omgivelser og hvis du derefter ombestemmer dig så find en alternativ lampe fremfor at gøre et uheldigt køb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *