Indret din bolig med de rigtige gardiner

Hvert rum i dit hjem har sin helt egen funktion. Det bør afspejles i måden, hvorpå det er indrettet. Og et vigtigt element i ethvert rum er gardinerne. De skal ikke blot være flotte, de har også en rolle, de skal leve op til — og det er ikke det samme i alle rum. Herunder se vi nærmere på, hvilke gardiner du skal bruge i hvilke rum.

Soveværelset

I soveværelset skal tiden bruges på at sove. Her er det vigtigt, at der er så få elementer, der forstyrrer en, som overhovedet muligt. Også når det kommer til ting som sollys. Mørklægningsgardinet er derfor et oplagte valg i soveværelset. Samtidig kan mørklægningsgardinet hjælpe med at isolere, så varmen ikke ryger ud om vinteren — og om sommeren kan det hjælpe med at holde sollys ude, så du kan sove om natten.

Stuen

I stuen opholder man sig typisk om aftenen og eftermiddagstimerne. Her er der skiftende sol, og derfor er det en god idé, hvis du vælger en gardinløsning, der er fleksibel. Det kunne være persienner eller plisségardiner, som der er rig mulighed for at indstille, præcis som du ønsker det. Så kan du selv regulere lysindfaldet, alt efter om du vil have sol ind ad døren.

Der findes mange forskellige gardiner, og det handler jo ikke udelukkende om den funktion, de skal opfylde — de skal også være pæne at se på samt passe sammen med rummets øvrige indretning. Altså er der en del overvejelser, der skal gøres, inden du begiver dig på gardinindkøb.

Køkkenet

I køkkenet kan det være rart med gardiner, der let kan gemmes væk. Derfor er rullegradiner og persienner enormt populære valg i køkkenet. Samtidig skal de være lette at rulle for, når det bliver aften, så forbipasserende ikke kan kigge ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *