Vi er blevet mere bevidst om, hvordan vi dekorerer vores hjem

Vi mennesker har altid gjort meget ud af at dekorere vores hjem. Det har vi gjort igennem mange hundrede år, og moden ændrer sig konstant. Her kommer vores bud på, hvilke tendenser der kommer til at præge 2018 og 2019.

 

Fototapet bliver langt mere udbredt

Vi er ikke længere bange for at skille os ud. Hverken når vi bevæger os rundt ude i byen, men heller ikke i vores hjem. Det hele behøver ikke at være så poleret, hvorfor vi i langt højere grad også sigter efter at bryde nogle af de tabuer, der førhen har været udpræget.

En af disse tabuer er fototapet. Det er ikke længere udelukkende noget, der hører sig til på teenageværelserne landet over. Faktisk er det noget, vi kommer til at se meget mere til — især i de danske hjem, der ligeledes kommer til at lade sig inspirere af de varmere himmelstrøg.

Gamle, restaurerede plakater kommer op at hænge

Dog er det hele ikke udelukkende nyt. Vi skuer også tilbage. Noget af det, der er allermest på mode på nuværende tidspunkt, er gamle plakater. De kan købes her og der og allevegne, hvorfor de virkelig har fået vind i sejlene.

Dette er dog ikke nogen ny tendens. Vi har i lang tid stræbet efter, at få vores hjem til at lede tankerne hen mod 60’ernes retromode. Derfor er det også ofte plakater for film, teaterforestillinger, barer, caféer, kunstudstillinger og restauranter, vi hænger på væggene. Det er noget, der afspejler den tid, de er skabt i.

Her er det også den minimalistiske stil, der ofte udgør motivet. Dog ikke så enkelt, som dét der definerer nutiden, men stadig i en enkel og minimalistisk tilgang til faget, hvilket går godt i trit med måden, hvorpå vi indretter vores hjem.

Personlig og skræddersyet kunst i hjemmet

Alle ønsker en unik stil samt at sætte et personligt præg på deres hjem. Vores hverdag bliver mere og mere industrialiseret. Ting bliver masseproduceret og alle køber de samme ting. Der er et behov for at skille sig ud. Det kan man gøre med unik og personlig kunst og teknologien gør det muligt at få til overkommelige penge. Et eksempel på dette er 3D printere. Vi kan i dag skabe unikke kunstværker på et øjeblik vha. en computer og en 3D printer. Man kan få 3D scannet fosteret i mors mave og efterfølgende få det printet ud på en 3D printer til evigt minde om graviditeten og som en sjov og anderledes kunstgenstand i hjemmet.

Vi spår at personlig og unik kunst vil vinde frem. Det vil blive mere eftertragtet at købe unik udsmykning til hjemmet. Man vil kunne sætte sit eget præg på alt hvad man køber. Trenden startede med internettet. I dag kan man f.eks. købe personlige dåbsplakater, fysiske objekter så som action figurer formet som familien, inventar til hjemmet som man selv sammensætter farverne på og mange andre ting.

Vi går en spændende fremtid i møde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *