Julepynt 2019: Pynt op til jul med danske designere – her er 4 at vælge imellem

Vi er vilde med julepynt, og mange danskere er allerede godt i gang med at pynte op både inde og ude. Og der er nok at vælge imellem, for hylderne bugner hos såvel butikker som julemarkeder landet over. En stor portion af vores gode, danske designere er klar med deres helt egen nøje udvalgte samling med julepynt 2019, så du kan fylde din stue med koncentreret julehygge. Nogle designere har vi kendt til i mange år, mens andre er nye, spændende spillere i konkurrencen om dit julehjerte. Så er spørgsmålet bare, hvilken stil der bedst passer ind hos dig. I det følgende skal vi se på fem forskellige typer julepynt år 2019, som hver har deres charme.

Georg Jensen julepynt – klassisk og stilfuldt

For mange er Georg Jensen julepynt en helt uundværlig del af julen. I utallige år har Georg Jensen hver jul præsenteret årets kollektion af uroer, lysholdere, kugler og ornamenter, som du kan gøre til en del af samlingen.

Bag Georg Jensens julepynt står et hold erfarne guldsmede og designere, som giver nye former til pynten, mens de smukke genstande samtidig er tro mod virksomhedens ånd. De klassiske udgaver af pynten er forgyldte og forsølvede, men Georg Jensen eksperimenterer også en gang imellem med rosaforgyldt, sortforgyldt og stål.

Størstedelen af virksomhedes design er relativt enkle. Nogle gange er årets uro dog dekoreret med smykkesten eller små krummelurer, altid udført til perfektion.

Virksomheden Georg Jensens lange historie kombineret med de klassiske, nærmest tidløse, design er med til at sikre, at julepynten hænger smukt og tungt i mange danske hjem hvert eneste år i i december.

Holmegaard – julepynt af glas

Holmegaard er endnu en af de danske designklassikere, når det kommer til julepynt. Holmegaard glasværk blev, ikke overraskende, grundlagt på en kærlighed til glaskunst, og faktisk er glaskunstnervirksomheden en hel del år ældre en Georg Jensen.

Holmegaard er et godt bud på din julepynt 2019, hvis du også er helt forelsket i glas. Hvert år kommer et nyt motiv til glasklokke, kugle, stjerne og hjerte, som er en del af den serie, der hedder Holmegaard Christmas. Ornamenterne ser supersmukke ud, når de hænger i en rød eller hvid satin snor, enten på en uro eller på juletræets grene.

Udover ornamenterne kan du selvfølgelig også få glasskål, glas flasker og forskellige glas til både juleforkoster og julemiddag, allesammen med et dejligt julemotiv på siden. Dette motiv er lige så dansk som Holmegaard selv, da glasvirksomheden samarbejder med danske designere om julepyntens visuelle udtryk. I år er det Jette Frölich og Ann-Sofi Romme, som har ydet Holmegaard kreativ assistance.

Medusa julepynt – sjovt og hyggeligt

Hos Medusa er julepynten anderledes uhøjtidelig – og meget meget hyggelig. Hvis glasklokker og blanke uroer er milevidt fra din stil, kan det være, at Medusa julepynt rammer plet. Her får du glans og glitter med et herligt hjemmelavet udtryk. Samlingen af julepynt består blandt andet af små glitrende juletræer med kugler, julemus og en lang række sjove og elskelige rensdyr. Netop det håndlavede look vil helt sikkert få dit hjerte til at smelte, og luften bliver tyk og lun af julestemning, når du pynter op med Medusa julepynt. Rigtig god til børnefamilier.

Der ligger naturligvis ikke det samme håndværk bag Medusa, som præsteres af Georg Jensen og Holmegaard, og priserne på Medusa julepynt er da også noget lavere.

Medusa er en ung virksomhed, som mor og datter startede i 1997. Det har taget nogle år for de to kvinder at få foden indenfor på markedet, men gåpåmod, kreativitet og sans for humoristiske julerier har gjort, at danskerne har fået øjnene op for Medusa julepynt i år.

Kähler – keramagisk jul

Kähler er uden tvivl danskernes yndlingskeramiker. Utallige Kähler-vaser langes over disken hvert eneste år, og det øvrige produktsortiment går også som varm keramik.

Men Kähler står også bag en række skønne keramikhuse og kugler, som fortjener en plads blandt årets mest vidunderlige julepynt 2019. Særligt smukke er Kähler Omaggio julekugler med striber af sølv eller guld, og Kähler Hammershøi kugler med julemotiv. Du kan også få keramikken i endnu mere minimalistisk stil, hvis du vælger en af de mange lyshuse, vinduesophæng eller fyrfadsstager af ren, hvid keramik med huller. De søde huse og ophæng spreder stearinlysenes bløde, varme skær rundt i stuen, og det rustikke design passer som fod i hose med danskernes forkærlighed for det enkle.

Ønsker du dig lidt flere detaljer, så dæk julebordet med Kähler Hammershøi julekop og tallerken, som i øvrigt passer sammen med julekuglens motiv.

Med disse fire danske designere til at forsyne dig med julepynt i 2019, skulle det være muligt at få julestemningen til at gro hjemme hos dig. Også selvom vi endnu ikke er nået ind i december.

Du ønskes en rigtig god pyntelyst!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *