3 tip til mere hygge i haven

Selvom den danske sommer er lunefuld, er der nu dejligt i haven, når temperaturen sniger sig op over 20 grader. Vi har siddet indenfor hele vinteren, og vi trænger til lidt frisk luft og d-vitamin. Det kan vi få i så rigelige mængder i vores dejlige haver, som mange danskere er gode til at indrette. Men du kan gøre haven ekstra hyggelig – især for børnene – ved at forsyne den med lidt udstyr, som i særlig grad indbyder til samvær med familien.

Og bare rolig – det kræver hverken den store håndværker eller den store pengepung.

Her følger 3 tip til at indrette din have til herlig familiehygge:

#1) Prøv et bålfad som alternativ til grillen

Danskerne er nogle af Europas mest entusiastiske grillmestre. Vi griller hvad som helst – og faktisk griller mange hele året rundt. En af grundene til grillens utrolige popularitet er måden, hvorpå den tilbereder maden. Mønsteret, smagen, røgen og skorpen gør grillmad til en oplevelse, der til enhver tid trumfer det, komfuret og panden kan levere.

Men selvom grillen er populær, står den stadig i baggrunden, når vi sidder omkring bordet og nyder et glas kølig rosé.

Et bålfad, derimod, står helt nede på jorden, og du kan bruge det til både bål og grill. På den måde kan I sidde omkring bålet og hygge, i stedet for blot at vente på at grillen får tilberedt maden.

En bålfad er ideelt til en omgang pølser eller snobrød med ungerne, og bagefter kan I spidde et par skumfiduser til kakaoen. De mindste vil elske det.

Bålfade kommer i alle priskklasser, og har du et lille budget, er findes der fine modeller til 200-300 kr. Du kan også få designerbålfade og bålsteder med alskens ophæng og udstyr. Her er prisen naturligvis lidt højere.

Vær opmærksom på, at bålfade kræver et brandsikkert underlag som eksempelvis fliser eller sand. De må ikke stå på græsplænen.

#2 Overrask ungerne med en hængekøje

Pige i hængekøjeDer er noget ved hængekøjer, som leder tankerne hen på tropiske bountystrande og paradiske ferier. Desværre har danske haver sjældent prægtige palmer til at gro frit, men et par æbletræet kan også sagtens løfte opgaven.

Hængekøjen behøver heller ikke at være nogen stor udskrivning. Du kan få selve hængekøjen for omkring 500 kr., og den kommer i mange forskellige designs og farver. Kan du ikke præstere to stærke træer, fås hængekøjen også med stativ. Disse modeller er lidt dyrere og koster omkring 1500 kr. og opefter.

Brug den lækre hængekøje til middagesluren, spillet, kryds-og-tværsen eller sommerlæsningen, og inviter gerne børnene med op. Godnathistorie i det fri – det er da hyggeligt.

#3 Farvede lyskæder skaber særlig stemning

De lyse sommeraftener er fantastiske, og du kan få endnu mere ud af dem ved at supplere aftensolen med en omgang farvede pærer eller lyskæder.

Pærer med farver kræver ikke meget af din have for at gøre sig hyggeligt bemærket. Hæng dem op i hækken, stakittet, træet eller langs husmuren, og mærk forskellen. De glade lys emmer af karveval, sydeuropa, fødselsdag, strandbar og godt humør – allesammen ting, som luner længe efter, at solen er gået ned.

Farvede LED-lyskæder eller pærer fås i de fleste byggemarkeder hele året, og massevis af netshops byder også på det festlige udstyr. Priserne starter på omkring 200 kr. for ca. 10 meter. Husk at købe lyskæder beregnet til udendørs brug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *