Klassiske danske møbler

Der har været mange danske designere, som har designet danske møbler gennem tiderne. Blandt nogle af dem kan nævnes store navne som Arne Jacobsen, Hans Wegner, Bodil Kjær og Christina Strand.

Bliver vi ved med at remse op kan listen blive ved i evigheder.

Danmark blev sat på verdenskortet i 1950’erne med møbelklassikerne

Når man snakker om at blive sat på verdenskortet er det noget Danmark har gjort med vores møbelklassiskere. Omsætningen pr. år stiger stadig for vores danske møbeldesignere og det ser ikke ud til at tage nogen ende.

Det var Hans Wegner som startede showet i 1949 da to amerikanske storpolitikere, Kennedy og Nixon, sad i Den Runde Stol under en TV debat. Den lidt gammeldags og rolige stil vandt hurtigt frem blandt de mange amerikanske hjerter.

Et andet af Hans Wegners mesterværker er Kinastolen fra 1944. Kinastolen har fået tilnavnet, den tidløse, da designet har overlevet siden starten. Kinastolen kan endda stadig findes i flere danske hjem – Dog er den forholdsvis mere populær i USA, mens de stadig vinder frem i Japan.

Ja, sådan har Hans Wegner i mange år lavet succes efter succes.

Andre møbelklassiskere

Hans Wegner er ikke den eneste store møbeldesigner, som vi har haft i Danmark. Arne Jacobsen har også været en banebrydende faktor for dansk møbeldesign, og det er takket være ham at vores danske møbler har det design som de har i dag.

Det er nemlig meget få danskere der går væk fra Arne Jacobsens modernistiske design. Et af hans store værker har været Syveren som er et af de mest eftertragtede stole i verdenen.

Arne Jacobsen fik dog for alvor sit gennembrud med Myren som var produceret til det kendte Novo Nordisk. Myren var banebrydende for at være ekstra komfort, mens det danske klassiske og moderne design gjorde udslaget hos befolkningen, både i Danmark og i udlandet.

Myren har et forkromet stel og er i sin tid designet til at passe danskernes gennemsnitshøjde.

Det næste mesterværk som Arne Jacobsen har stået for er Svanen. Svanen bliver i dag brugt på alverdens kontorer og hoteller hvor nogle af verdens bedste forretningsfolk går.

Svanen vandt dog også hurtigt plads i husstanden med sin stjernefod og flotte ydre.

Ja, alle disse møbler har det samme kendetegn: De er af lækkert dansk design, som kan ses ved deres simpelhed, klassiske men alligevel moderne look.

furniture_danks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *