Vælg belysning til dit badeværelse

Når du skal vælge belysning til dit badeværelse er det vigtigt at du vælger rigtigt – Belysning er noget af det vigtigste i et rum, da det gør rummet levende på sin egen måde.

Belysningen kan både være i den dyre og billige ende – Mange vælger belysning ud fra hvad de har råd til at give her og nu. Det er dog vigtigt at du overvejer dit valg en ekstra gang, da det godt kan blive dyrere på længere sigt, at vælge en billig løsning nu. Lamper med et stort energiforbrug kan nemlig over tid vise sig at være en dyre løsning end at vælge en (i indkøb) lidt dyrere løsning der f.eks. anvender LED teknologi.

Der er visse foranstaltninger man skal tage når man vil hænge lamper op i badeværelset. Det er af sikkerhedsmæssige årsager. Du må f.eks. ikke selv trække nye kabler eller lave nye installationer, men du må gerne skifte lamper eller skifte en eksisterende stikkontakt. Hvis der skal trækkes nye kabler eller laves nye installationer er det nødvendigt at få arbejdet udført af en autoriseret el-installatør.

Normal belysning på et badeværelse skal have 5-8 watt pr. m2. Alt under vil give et mere mørkt badeværelse, som kan være ubehageligt at befinde sig i.

Køb LED som belysning til dit badeværelse

Du kan vælge at anskaffe dig det kvalitetsbevidste LED til at belyse dit badeværelse med – Når du vælger LED er der dog flere faktorer som spiller ind når du skal i gang med beslutningsprocessen.

Den første store faktor er at LED koster meget som et engangsbeløb. Der er dog en del fordele med LED, som gør op for pris. Priserne for LED belysning er heldigvis faldet meget de seneste år samtidig med, at kvaliteten af lyset er blevet meget bedre. I dag er lys fra LED pærer faktisk næsten lige så godt som lyset fra de elskede gamle glødepærer. Det lidt blålige lys, som LED pærer var kendt for er nu blevet erstattet med et varmt og hvidt lys, der til forveksling ligner lyset fra de gamle glødepære.

Når du køber LED belysning er du sikker på at du vil kunne få mange flere timer ud af din belysning, end ved brug af traditionelle lyskilder. – Derudover kan LED også spare dig for en stor el regning. Indenfor et år vil du kunne spare mellem 1000 og 1500.- ved af skifte belysningen i din bolig til LED.

Din besparelse er dog ikke kun i form af din el regning. Du behøver ikke tænke på at skifte din pære i meget lang tid – Ja, faktisk har de en holdbarhed der i mange tilfælde er på over 50000 timer.

Badeværelset skal opdeles i zoner

Når du skal tænke på ny belysning til dit badeværelser er der, som vi nævnte i starten, visse forholdsregler du skal tage. Alt efter hvor du vil placere belysningen er der visse krav som skal overholdes.

Normalt opdeler folk badeværelset i zoner – 0 til 3 eller 1 til 4.

Zone 0 er den belysning der er i dit badekar eller bruseniche. Når du så skal ud og lede efter lamper til dit badekar,eller bruseniche skal lampen være godkendt til vådrum. Og sådan er det med alle lamper som du skal placerer i badeværelset.

Kontakt evt. din lokale lysmester for professionel hjælp.

belysning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *