Køkken – gratis tegneprogram

Er det gamle køkken ved at trænge til en udskiftning, så er det en oplagt mulighed for at nytænke indretningen af køkkenet. Dette gælder både placering af ovne, kogeplade, køleskab, vask og opvaskemaskine. Det kan også være, at der er behov for at gøre rummet større ved at flytte vægge eller på anden måde skabe mere sammenhæng med boligens øvrige rum.

Som en hjælp til at visualisere den kommende indretning kan det være en stor hjælp at anvende et online tegneprogram. De fleste køkkenfirmaer tilbyder, at tegne det nye køkken på baggrund af en opmåling af rummet. Men måske har i ikke lige lagt jer fast på hvilket fabrikat af køkken der er det bedste valg for jer. Derfor kan det være fint først selv at danne sig nogle ideer om hvilke muligheder lokalet tilbyder i forhold til indretningen.Tegne Køkken

Design selv dit nye køkken

Der finde en række gratis tegneprogrammer, der gør det muligt selv at lave målfaste tegninger, der både ser flotte og indbydende ud.

Herunder er 6 forskellige tegneprogrammer, der med fordel kan anvendes når alle de gode ideer skal visualiseres og prøves af.

Er nemt at anvende og det er muligt at lave visuelt flotte tegninger. Kan anvendes til indretningsopgaver af hele boligen.

 • IKEA indretningsprogrammer: IKEA guider og indretningsværktøjer

  IKEA køkken 4

Er specielt lavet til IKEA’s egne produkter. Det er muligt at vælge en specifik køkkenserie fra IKEA’s katalog og udregne præcis hvilke elementer der skal bruges, pris m.m.

 

 • Gratis tegneprogram fra STARK: Build

 • Gratis tegneprogram fra HTH: HTH tegneprogram

 • Gratis tegneprogram fra KVIK: KVIK tegneprogram

 • Tegneprogrammet Florplanner: Florplanner

Florplanner er nemt at anvende, men ikke så avanceret.

 

 • Tegneprogrammet Sketchup: Sketchup 

Sketchup findes i en gratis version og er bestemt et brugbart program, selvom man skal lave alting selv. Kræver lidt mere tid at komme i gang med at bruge. Kan anvendes til alle hus/have tegneopgaver + meget mere.

Foruden de nævnte tegneprogrammer, findes der også en række andre tegneprogrammer fra diverse køkkenfirmaer m.m.. Mange af programmerne er, som man kan se det, meget ens i funktionalitet og brugervenlighed.

Indret køkkenet ergonomisk korrekt

Når du skal tegne det nye køkken er det ikke nok, at det ser godt ud. Et køkken skal også fungere i hverdagen og det er derfor meget vigtigt at gennemtænke de arbejdsprocesser der skal foregå i køkkenet. Det kan f.eks. være hvor opvaskemaskinen er placeret i forhold til køkkenvasken, eller højden på ovne. Mange kommer til at placere indbygningsovne for højt, hvilket kan give en dårlig arbejdsstilling når maden skal ind eller ud af ovnen. Her vil det selvfølgelig være godt at indrette det nye køkken ud fra højden på dem der fortrinsvis vil komme til at bruge køkkenet. Tænk også på hvor der er afløb, vand, og elkabler i forvejen. Skal køkkenvaske f.eks. placeres et helt andet sted i lokalet vil det være nødvendigt, at etablere nyt afløb i gulvet. Det kan godt være, at det giver mening, at ændre en sådan placering, men man skal også være klar over, at det kan gøre hele projektet betydeligt dyrere.

 

 

1 comments for “Køkken – gratis tegneprogram

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *