Læg gulvvarme på eksisterende gulv

Alle hader kolde fødder.. Mange foretrækker derfor at have gulvvarme i deres gulv, så fødderne altid har det dejligt varmt.

Læg selv gulvvarmen i dit gulv

Vil du spare det som det koster at få lagt gulvvarme i, eller er handymanden i dig trådt frem, er det selvfølgelig muligt at lægge det selv.

 

Din første opgave er at montere varmeslangerne. Rørtilslutningerne skal dog helst planlægges med en VVS-mand for at undgå store skader. Rammer rummet en størrelse på 14-17 m2 skal du tage højde for zoneopdeling.

 

Varmeslangerne vil afslutte med et returløb i den modsatte del af gulvet ift. fremløbet.

 

For at tilbageføre returslangen vil du skulle bruge et 25 mm rør. Når vi har fået slangerne på plads skal vi tænke på hvordan opbygningen af gulvet er.

 

Er dine gulvstrøer lavet af træ skal du være sikker på at de er beskyttet mod fugt. Ofte vil et PE-folie på de 22mm være tilstrækkeligt. Foliet skal lægges på fugtspærren ved det bærende betonlag.

 

Der må maksimalt være 60 cm fra strø til strø, mens pladekanterne skal have et maksimalt afstand på 4 cm til væggen. Har du tænkt dig at lave andre særlige løsninger skal du lægge flere strøer ca 20 cm fra væggen. Det samme gælder når du skal lægge gulvvarme.

 

Har du det man kalder for et svømmende gulv skal dit PE-folie lægges oven på isoleringen.

Nu kommer vi til det sjove – Gulvpladerne skal lægges.

Nu skal vi lægge gulvpladerne ned – Det skal gøres med 1,2 cm afstand til væggen. Når du har lagt dine gulvplader skal du fastgøre dem til strøerne og understøtte pladekanterne med skruer.

 

Når du har fået ordnet hele gulvet skal vi til at have slangen ned – Varmeslangen lægges som en lang slange, hvilket gør at det kræver den bliver vendt.

 

Som en hjælp til vendesporene kan du købe dem færdiglavet, eller du kan lave dem selv. Vælger du selv at fræse dem, skal du sikre dig at de er helt rene.

 

Nu skal du lave et 6mm hul ca 25 cm fra væggen. Det skal være mellem to spor. Anbring og fastgør nu varmepladerne 2 cm fra vendesporets start.

Gå eventuelt ind her, og læs mere.

Få en kammerat til at hjælpe med at lægge slangen da det er nemmest når i er 2. Tryk slangen ned i de fræsede riller så den vil blive liggende af sig selv. Og voila.

Gulvvarme

FLEXTEAM undergulv til gulvvarme med varmeslanger og varmefordelingsplader nedlagt i spånplader med spor. http://www.flexteamgulvvarme.dk/index.php?gulvvarme

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *