Byg selv en træterrasse

Det kan godt være et krævende projekt at kaste sig ud i at bygge en træterrasse selv. Herunder er et par fif til hvordan du selv kan opføre en terrasse i træ ved dit hus.

Start terrassen i april

Vælg den rigtige årstid til dit byggeprojekt, for det kan være lidt surt at skulle bygge noget i vinterhalvåret, hvor vejret ikke altid viser sig fra sin bedste side og hvor der heller ikke er så mange lyse timer at gøre godt med.

Det er bedst at starte med at bygge en terrasse i april – eller gå i gang med planlægningen tidligst i april. Sæsonen for at bygge en træterrasse slutter i september, og der er intet galt i at være i god tid.

Når du bygger din terrasse skal du have gjort overvejelser om hvor den skal placeres og hvilke skitser den skal have. Efterfølgende skal du bestille dine materialer og så er du ellers ready-to-go.

Kom så igang med den terrasse!

Det første du skal gøre, som vi nævnte ovenover, er at planlægge hvor placeringen skal være. En terrasse bør have adgang til sol og læ, da du kan komme til at lægge din terrasse et sted hvor det blæser meget.

Nu ved du hvor din terrasse skal ligge, så nu kræver det at du får din idé ned på et stykke papir. Lav derfor en skitse over din kommende terrasse, så du ved hvor meget materiale du skal bruge. Du kan eventuelt benytte et online tegneprogram til at lave tegningerne med.

En terrasse består som udgangspunkt af et fundament lavet af stolper, et underliggende trækonstruktion og til sidst belægningen af dine terrassebrædder.

Når du går i gang med at lave fundamentet, skal du sikre dig at der er en vis afstand (ca 3 meter) mellem stolperne. Når du skal lægge det næste lag stolper tværs stolperne skal du bolte dem fast.

Træbrædderne skal herefter sættes fast med skruer. Den anbefalede afstand mellem træbrædderne er over 10mm – Hvor stor den ellers skal være er op til din skitse. Det er vigtigt med afstanden da den vil kunne tørre dine træbrædder hurtigere og undgå fugt.

Det er vigtigt at du holder øje med de materialer du køber til din træterrasse. Er det dårligt materiale er chancen for at den vil nedbrydes hurtigere ift. god materiale som har en levetid på over 5 år.

Husk også at når du får træet, så hold det tørt.

 Få mere information her

Er man særlig effektiv vil det være muligt at have bygget sin terrasse på en weekend, måske forlænget weekend.Terrasse-bygge

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *