Hvis du er træt af ubehagelig kloak-lugt,  som stiger op af afløbet i badeværelset, så prøv følgende:

  • Fjern dækslet over afløbet i gulvet og rens vandlåsen for hår og sæberester. Moderne vandlåse i f.eks.  en brusenice er en slags skål, som kan løftes op op og renses. Hvis vandlåsen er gammel og gummipakningerne er mørnede bør hele indsatsen udskiftes, hvilket ikke er særligt dyrt. Vandlåse til almindelige afløb kan købes i et hvert byggemarked.
  • Rens proppen i håndvasken for gamle sæberester og hår.
  • Hæld kogende vand i afløbet, gerne af flere omgange, så gamle sæberester bliver opløst og skyllet væk. Som alternativ kan anvendes flydende afløbsrens, men man kan sagtens spare indkøbet af afløbsrens og i stedet for bruge kogende vand. Husk afløbsrens er kraftig basisk og virker ætsende hvis man får det på huden.
  • Hvis afløbet er helt stoppet kan det være nødvendigt, at anvende en rense-spiral, som er et metalbånd, eller vire, som kan bruges til at rense afløb og afløbsrør med. Brug eventuelt en “svupper” til at få skabt passage gennem afløbet.
  • Sørg altid for, at der står vand i vandlåsen. Hvis afløbet ikke bruges særligt ofte kan vandet fordampe og lugten vil uhindret kunne trænge op fra kloakken.

Hvis du selv har flere gode råd som ikke er nævnt her, så skriv dem i kommentarfeltet nederst på siden.

One thought on “Sådan fjerner du lugten fra afløbet

  1. Hvis man er væk i længere tid i den varme periode, vil vandet i vandlåsene fordampe og man vender hjem til en ildelugtende bolig.

    Fyld vandlåsene op med glycerin inden afrejsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Min kurv
Din kurv er tom.

Når du lægger varer i kurven, kan du se dem her.