Projekt sundere arbejdsklima – Masser af tips og tricks

Der er nogle virksomheder, som ikke skænker indeklimaet en eneste tanke, mens andre virksomheder gør alt, hvad de kan for at skabe og opretholde et sundt arbejdsklima.

Et sundt indeklima kommer ikke af sig selv, så hvis du skal undgå at gamble med dine medarbejders helbred, bør du undersøge, hvilke konkrete tiltag du kan benytte dig af.

Køb en affugter

Effektiv affugtning kan gavne dine medarbejders helbred, fordi affugtningen gør det muligt at forebygge både råd, rust og skimmelsvamp, som kan opstå ved for høj luftfugtighed. Det er inden for affugtere muligt at tale om to forskellige typer:

  • Kondensaffugtere
  • Sorptionsaffugtere

Der er fordele og ulemper ved begge typer, så det bør være de personlige præferencer, der får den største indflydelse på valget.

Luft ud flere gange i løbet af dagen

Selvom det er muligt at købe og montere affugtere og ventilationsanlæg, så skal man ikke undervurdere, hvor effektivt grundig udluftning rent faktisk er. Det burde være obligatorisk at lufte ud flere gange om dagen på enhver arbejdsplads, men det er desværre en realitet, at der generelt ikke bliver luftet godt nok ud på danske arbejdspladser.

Luftes der blot ud to gange om dagen á 10-15 minutter, så er det muligt at forbedre arbejdsklimaet betydeligt. Det er derfor noget, man bør prioritere højt, da indeklimaet som bekendt betyder meget for både energiniveau og koncentration. Det er et fællesansvar at sørge for, at der bliver luftet ud, hvorfor den enkelte medarbejder bør være informeret om, hvor vigtigt et sundt indeklima er for en arbejdsplads.

For en god ordens skyld skal det nævnes, at det ikke er sundt at have vinduerne stående åbne hele dagen. Det kan nemlig resultere i, at medarbejderne får træk.

Forbedring af arbejdsklimaet kan løfte produktiviteten

Det er som tidligere nævnt langt fra alle virksomheder, der bruger tid og ressourcer på at forbedre arbejdsklimaet, men det vil måske ændre sig i fremtiden. En relativ ny rapport har nemlig vist, at der er store skjulte omkostninger forbundet med et usundt arbejdsklima. Det kommer først og fremmest til udtryk gennem et større sygefravær.

Derudover er det blevet bevist, at forbedring af indeklimaet kan løfte produktiviteten med 10-20 %. Øget produktivitet er sød musik i ørerne på enhver arbejdsgiver, så du bør allerede nu begynde at tænke på, hvordan du kan forbedre arbejdsklimaet. Stiger produktiviteten med 10-20 %, så det vil med garanti kunne ses på bundlinjen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *