Sådan øger du værdien i dit hus alene med indretning

Der findes mange måder hvorpå du kan øge værdien af dit hus, men den bedste måde er, at gøre det via din indretning, da det typisk også er den mest kosteffektive måde at gøre det på. Det er de absolut færreste huse og lejligheder, hvis værdi ikke kan få et skub i den rigtige retning ved at gøre brug af en kreativ indretning. Det betyder naturligvis også, at din egen bolig også vil kunne få øget sin værdi ved hjælp af den helt rigtige indretning. Det er dog ikke sikkert, at det er noget, som du er i stand til at gøre på egen hånd, hvorfor det kan være en rigtig god idé at tage kontakt til en indretningsarkitekt, som kan indrette huset til at opfylde sit potentiale, inden du tager fat i en ejendomsmægler til at sælge huset – eller du selv vælger at sætte det til salg gennem ét eller flere af de mange selvsalgssider på nettet. Vi har sammen med Aalborg Mægleren lavet en liste over hvad du kan gøre for at øge værdien.

 

Hvorfor kan jeg ikke gøre det selv?

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der findes rigtig mange mennesker, der er gode til at indrette på en sådan vis, at det ser pænt og nydeligt ud i boligen, men hvis du derimod vil indrette med det formål, at dine møbler bruges på en sådan vis, at de bedst udfylder det potentiale et hus har, så er det meget bedre at lade en indretningsarkitekt om arbejdet. Endvidere, så er der også noget større sandsynlighed for, at en dygtig indretningsarkitekt vil kunne indrette en bolig, hvad end det er en lille lejlighed i centrum af byen eller det er en stor herregård, der ligger for sig selv, så den opnår sin absolut maksimale værdi. Det er også årsagen til, at det ikke er et projekt, som du bør give dig i kast med på egen hånd, men derimod bør vælge at udlicitere til en professionel fagperson med både erfaring og ekspertise.

 

Du skal være opmærksom på, at der – som sagt – er mange af Jer, der sidder ude bag skærmen, så er rigtig dygtige til at indrette og som med garanti også har en særlig kærlighed til det, men det er dog slet ikke ensbetydende med, at du/I også er lige så gode som en indretningsarkitekt til at bruge indretningen til at fremhæve de gode ting ved boligen og til at gemme de forskellige mangler og negative sider, der er ved et hus eller en lejlighed – for det er der altid. Der er ikke noget galt i at forsøge selv, men du skal dog være klar over, at du ikke får mulighed for at lave det om, for når en bolig først er blevet vurderet af en ejendomsmægler og den er sat til salg, så er der ikke mulighed for at gøre det om, hvorfor det handler om at gøre det ordentligt fra start og det handler derfor også om at huset er i tip-top stand, når din mægler kommer forbi. Derfor bør det ikke være noget, du gambler med, men derimod noget, du skal tage seriøst.

 

Sådan gør du det rent praktisk

Hvis du har bestemt dig for, at du gerne vil sælge dit hus og i den forbindelse gerne vil bruge din indretning til at øge værdien af boligen, så skal du sørge for at få en dygtig indretningskonsulent eller -arkitekt til at indrette boligen på en sådan vis, at de gode sider ved huset bliver fremhævet overfor en potentiel køber, mens de dårlige sider ved boligen, hvilket f.eks. kan være dårligt lysindfald, for lidt plads i stuen eller noget helt tredje, vil blive gemt for køberen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *