5 gode råd til at spare penge på fyringsolie

Der er mulighed for at spare helt op til omkring 30% på din varmeregning hvert år, hvis du sørger for at udskifte dit gamle oliefyr ud med et nyt, der enten er eller er meget tæt på at være 100 procent energieffektivt. Hvis du ikke investerer i et helt nyt oliefyr, så er det en rigtig god idé, at du i stedet vælger at investere i det årlige servicetjek, som du kan få foretaget af rigtig mange forskellige virksomheder. Hvis du sørger for at have dette, så har du faktisk mulighed for at spare helt op til 5 procent på dit årlige olieforbrug, hvilket nemt kan gå hen og blive til mange penge i det lange løb. Nedenfor kan du finde en liste med 5 gode råd til, hvordan du bedst kan spare penge på din fyringsolie.

 

  1. Årlig eftersyn af dit oliefyr

Først og fremmest, så skal du sørge for at få et årligt eftersyn af dit oliefyr, hvilket også bør inkludere en komplet rensning af kedlen for tilsodning. Hvis du har et optimalt justeret oliefyr, så kan du også være sikker på, at det udnytter din fyringsolie meget bedre, og du kan samtidig også spare helt op til 5 procent på olieforbruget. Det er ikke noget, der koster synderligt meget og det er bestemt pengene værd at få foretaget et årligt eftersyn af dit oliefyr.

 

  1. Udskift din gamle oliekedel

Hvis du har et gammelt oliefyr, så er der også en god chance for, at du har en ældre oliekedel. Hvis du har det, så gør du klogt i at skifte den ud med en ny, da det giver dig mulighed for at spare helt op til 30 procent på olieforbruget, hvilket naturligvis afhænger af oliekedlens alder og type, for hvis den nærmest er helt ny og du vælger at skifte den ud alligevel, så vil du ikke opnå det samme procenttal.

 

  1. Udskift din brænder, hvis den er ældre end 12 år

Hvis du har et oliefyr, der har en brænder, der er mere end 12 år gammel, så kan du faktisk spare helt op til 5 procent på dit årlige olieforbrug, hvis du vælger at skifte den ud men en ny. Hvis du samtidig har isoleret dine varmerør og varmtvandsbeholder på ordentlig vis, så vil du samtidig også kunne spare cirka 3 procent på dit årlige olieforbrug – det er ikke meget, men det bliver bestemt mærkbart på den lange bane.

 

  1. Hav termostater på alle radiatorer i boligen

Der er mange ældre boliger, hvor der ikke er blevet monteret termostater på alle radiatorer i boligen, hvilket er en stor fejl, for hvis en radiator for eksempel er blevet indstillet til at afgive cirka 20 graders varme, så er der mulighed for at spare op til 20 procent på dit olieforbrug sammenlignet med de huse, hvor der ikke er termostater på radiatorerne – det er bestemt noget, der bliver til en mærkbar forskel på din varmeregning, hvorfor det ganske enkelt er irrationelt at undlade det.

 

  1. Få monteret automatisk varmestyring

Det kan også være en rigtig god idé at få monteret automatisk varmestyring i din bolig, da det kan spare dig helt op til 10 procent af dit årlige olieforbrug. En sådan varmestyring vil nemlig sørge for, at temperaturen automatisk bliver sænket om natten, og den hele tiden er tilpasset den udendørs temperatur. Det er selvfølgelig noget, der kræver en lille investering fra din side af, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at du hurtigt vil have det tjent hjem igen, da det – som sagt – kan give dig en årlige besparelse på 10 procent af dit olieforbrug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *