Skab hygge i stuen med en biopejs

Der er noget magisk over et ildsted, hvor man kan sidde og se på flammerne som blafrer og mærke varmen, som strømmer ud i rummet. Det er ikke så mærkeligt, at mange danskere har en pejs eller brændeovn i huset. Pejsen eller brændeovnen bliver helt naturligt et samlingspunkt i huset, specielt i vinterhalvåret, når det er koldt og mørkt udenfor. Nu er det blevet endnu lettere at skabe hygge og varme i stuen, også selvom man ikke bor i et hus, som er udstyret med en brændeovn eller pejs. Med en biopejs kan man få både varmen, flammerne og hyggen, uden at være afhængig af, at der er en skorsten i huset.

Biopejse er de seneste år blevet stadig mere populære, fordi man på en nem og billig måde kan skabe ægte pejse-stemning i stuen. En biopejs bruger bio-ethanol, som forbrænder fuldstændigt og dermed ikke udvikler røg under forbrændingen. En biopejs kræver derfor ingen skorsten og man slipper for arbejdet med at hugge brænde og der er ingen risiko for støv og aske i stuen, som ved en almindelig brændeovn.

Biopejse findes i mange forskellige designs og i mange forskellige prislag. Fordelen ved en biopejs er også, at det er muligt at flytte pejsen fra et rum til et andet, eller f.eks. tage biopejsen med i sommerhuset.

Der er dog også ulemper ved en biopejs. Man skal være opmærksom på, at selvom biopejsen ikke udvikler røg, så kræver forbrændingen ilt, så man skal sørge for tilstrækkelig ventilation i huset, så der ikke udvikles giftig kulilte. Af andre ulemper kan nævnes, at der har været eksempler på uhensigtsmæssige konstruktioner af biopejse, hvor bio-ethanolen kan blive overophedet og dermed skabe en eksplosiv forbrænding. Se f.eks. billedet her:

Læs mere om sikker brug af biopejse her:

https://www.sik.dk/privat/gor-det-sikkert/produktsikkerhed/sadan-installerer-og-bruger-du-din-biopejs-korrekt

1 comments for “Skab hygge i stuen med en biopejs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *