Vind en rejse for 2 til Grønland og oplev The Big Arctic Five!

Er du som mange andre danskere glad for at rejse ud og opleve verden? Så har du sikkert besøgt en masse forskellige lande og oplevet forskellige kulturer verden over. Du har været down under og gået i Inkaernes fodspor. Du har oplevet Østens mystik og mødt the Big Five

The Big Five  er betegnelsen for løven, leoparden, næsehornet, den afrikanske elefant og vandbøflen. Spørgsmålet er så: har du også oplevet the Big Arctic Five?

The Big Arctic Five

The Big Arctic Five er betegnelsen for hundeslæde, nordlys, isen, hvalerne og pionerfolket. Dette og meget mere kan du opleve på Grønland. Sammen giver de en unik oplevelse du ikke får andre steder i verden. Det er en kæmpe oplevelse for store som små at prøve at køre i hundeslæde på den Grønlandske indlandsis. Som besøgende i Grønland vil du også med stor sandsynlighed opleve det dansende nordlys, som er en gammel kilde til sagn og overtro, og det er svært ikke at blive betaget af dette syn. Du kan også få store kulturelle oplevelser ved at møde grønlænderne til lands, til vands og i luften.

Kør i hundeslæde på ægte grønlandsk manér

Oplev storslået og uberørt natur fra en hundeslæde på ægte grønlandsk manér. At køre på hundeslæde er en oplevelse for livet, du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Grønland om vinteren. Du vil blive iklædt varmt tøj og køre med en grønlandsk kusk ud i de endeløse, snedækkede fjeldlandskaber. Hundeslædeture udbydes nord for polarcirklen i Vestgrønland og i Tasiilaq og Ittoqqortoormiit i Østgrønland. Sæsonen starter i februar og varer til april.

Se nordlyset danse

Se nordlyset blafre på den frostklare grønlandske himmelhvælving. Det bølgende, mytiske og magiske nordlys vil forundre og forbløffe dig, og Grønland er det helt rigtige sted at opleve fænomenet – ude midt i naturen, hvor fjeldet og sneen lyses op af det grønne og rødlige lysshow. Nordlyset kan opleves de fleste steder i Grønland og ses bedst på en mørk, klar nattehimmel fra september og frem til begyndelsen af april.

Oplev synet af is så langt øjet rækker

Gå på Indlandsisen i uberørte landskaber og sejl blandt kæmpe isbjerge. Indlandsisen fascinerer enhver med sit massive omfang og al sin kraft og skønhed. Isbjergene kælves ud af gletsjerne og begiver sig på lange rejser i havet – unikke og storslåede værker fra naturens hånd. Du kan gå på isen ved Kangerlussuaq og sejle til bræer i det meste af Grønland næsten hele året rundt. Ilulissat Isfjord er verdenskendt pga. sin status som UNESCO Verdensarv.

Oplev hvaler på helt tæt hold

Oplev havets giganter fra tætteste hold på sejlture i de isfyldte fjorde. At sejle i Grønland er i sig selv en stor oplevelse, og desto større bliver det, når der dukker en hval op tæt på båden. Pukkel-, fin, og vågehvaler ses langs de fleste kyststrækninger og ofte færdes hvalerne ganske tæt på byer og bygder. Særligt i sommerhalvåret er der mange hvaler, men også om vinteren kan man nogle gange være heldig at støde på overvintrende hvaler.

Mød det gæstfrie pionerfolk

Mød grønlænderne i et land, der emmer af pionerånd i fortid og nutid. Grønlænderne er et gæstfrit og handlekraftigt folkefærd, der gennem generationer har levet af naturen og midt i den. Naturens storhed indgyder en ro i befolkningens sind og en respekt for elementerne, som er beundringsværdig. Grønland tiltrækker den dag i dag eventyrer fra hele verden, og de bydes velkommen af et folk af pionere, som viser vejen og bygger bro fra traditionerne til det moderne liv.

Vind en rejse for 2 til Grønland og oplev The Big Arctic Five!

Se videoen herunder for at se hvordan du kan vinde en rejse for 2 til Grønland og opleve The Big Arctic Five.

2 comments for “Vind en rejse for 2 til Grønland og oplev The Big Arctic Five!

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *