Sådan finder du det brugte guld på kræmmermarkedet

KræmmermarkedDet er svært at gå på kræmmermarked. I hvert fald hvis du er helt grøn og gerne vil fylde bagagerummet med ting, du kan tjene en skilling på at sælge videre.

Derfor har vi set os om på det store internet efter tip til, hvad du skal gå efter for at øge chancerne for den store fortjeneste.

Gammelt legetøj

Legetøj kan snyde, men det kan også indbringe dig en hel del penge. Eksempelvis kan gammelt trælegetøj i god stand have en stor værdi i dag. Også den populære barbiedukke kan få samlerne til at gribe efter tegnebogen, hvis du har fået fat i det helt rigtige plastiktøsebarn. Oprindeligt blev dukkerne fremstillet i Japan, og derfor er babirdukker med stemplet ”Made in Japan” på ryggen blandt de mest værdifulde af slagsen. Der gælder selvfølgelig for dukkebørnene, som for trælegetøjet, at de skal være i god stand. Og så fortæller en erfaren samler til DBA, at de rødhårede dukker er nogle af de mest eftertragtede, fordi de findes i færrest antal.

Bruge europaller

Her er vi ovre i den mere rustikke afdeling. Men hvis du tropper op på markedet med en stor varevogn eller trailer, kan du tjene penge ved krejle dig til en portion brugte europaller. Mange mindre virksomheder har gjort det til deres levevej at fremstille forskellige møbler af de gamle transportpaller, og disse virksomheder aftager gerne bruge paller fra dig.

Cd’er i original indpakning

Ah, cd’en. Den kan næsten være svær at huske nu, hvor Spotify og iTunes har stjålet det musiske rampelys. Måske er det netop derfor, at gamle cd’er efterhånden rummer en vis værdi. Der er især tale om brugt guld, hvis du har et helt sæt af cd’er, som stadig sidder i den originale emballage. Varme navne inkluderer alt fra Shu Bi Dua til Michael Jackson og David Bowie.

Nutidskunst og fotokunst

Du skal holde tunge lige i munden, når du køber nutidskunst på markedet. Tager du afsted med en lille smule viden og en god fornemmelse for området, kan du gøre et scoop. Nutidskunst har i sagens natur endnu ikke så mange år på bagen, men de rigtige værker fra de rigtige kunstnere kan gå hen og blive en formue værd over tid. Eksperter sammenligner jagten på god nutids- og fotokunst med jagten på det næste store sportstalent. Du skal vide, hvad du kigger efter – og vælger du rigtigt, kan værkets værdi stige næsten eksponentielt, hvis du venter længe nok.

Antikke møbler, der stadig kan bruges

Antik har næsten altid været synonym for værdifuld. Og det er det stadig. Der er bare en særlig form for antikviteter, som kan være særligt mange penge værd – meget gamle møbler, som stadig kan bruges i dag. Vi er vilde med det ældgamle look, som charmerer ved stadig at have en praktisk anvendelig funktion i dag. Der kunne eksempelvis være tale om en kommode eller et skab, som man stadig kan opbevare sit tøj eller service i. Er møblerne i dårlig stand, kan det i nogle tilfælde betale sig at sætte dem i stand før et eventuelt videresalg. Og hvis du selv kan stå for sådan en operation, er der naturligvis en endnu større fortjeneste i vente.

Du ønskes god jagt derude på det vilde kræmmermarked.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *