Vandhaner med kogende vand er at finde i flere og flere hjem. De sparer deres tilfredse ejermænd og kvinder for en masse tid, når varme drikke skal laves, kartofler koges og de mindstes plejeudstyr desinficeres.
Ved hjælp af en isoleret termobeholder fyldt op med opvarmet vand kan den kogende vandhane servere kogende vand helt klar til brug på bare et øjeblik. Inden vandet kommer ud af vandhanen har det været oppe over kogepunktet. Når det så forlader vandhanen, er det 92-96 grader varmt. Den temperatur er perfekt til sort te og kaffebrygning, men ca. 10 grader for høj til grøn og hvid te.
En kogende vandhane mindsker vandspild
En kogende vandhane kan nedsætte vandforbruget i en husholdning, fordi du kun bruger den mængde vand, du har brug for. Mange mennesker fylder elkedlen helt op med vand, selvom der ikke kan være meget mere end et par deciliter i en kaffekop. Det sker heller ikke sjældent, at man må lade vandet løbe meget længe i en almindelig vandhane, før det bliver varmt og er klar til rengøring eller opvask. Når vandhanen er klar med kogende vand med det samme, går der intet vand til spilde.
Påtænker du at installere en kogende vandhane, skal du ikke være bange for skoldninger. Før du kan tappe det kogende vand, er det nødvendigt at trykke/dreje to steder på samme tid: en såkaldt børnesikring. Tuden er isoleret på en sådan måde, at man sagtens kan røre ved den uden at brænde fingrene. Desuden sidder en kogende vandhane fast i bordpladen, og ingen kan komme til at vælte den ved et uheld.
Som med din elkedel og husets andre armaturer vil kalken sætte sig fast i den kogende vandhane ved brug. Derfor skal du jævnligt afkalke vandhanens si og en gang imellem også rense vandbeholderen for kalk og udskifte filteret.