Fjern lugten fra røgen i hjemmet

Mange har haft lugten af røg hængende i sit hjem uden at vide hvad der skal gøres ved det Der er dog et par tips og tricks som du vil kunne bruge for at få fjernet problemet – Nogle vil vises sig at være ret så simple.

Lugten sætter sig typisk i gardiner, dyner, puder, tøj og tapet. Det sætter sig også i dørkarme og skabslåger.

Få rygerne udenfor – Eller til at stoppe

Det første step på vejen til at lugten skal forsvinde er at få rygerne til at gå udenfor når de skal ryge – Det kan være på en altan eller noget i den dur. Det hjælper ikke altid bare at ryge ud af vinduet.

Du kan prøve at anskaffe dig noget kvalitetsrengøring – I den dyre ende – og vaske tøj. Gardiner, hvis de kan vaskes, skal også en tur i vaskemaskinen. Kan de ikke blive vasket hjemme, eller er du bange for at gøre noget forkert kan et renseri også bruges.

Har lugten sat sig i dit tapet er du nødt til at tage det ned. Når tapetet er blevet taget ned skal du med evt. noget eddike og/eller grundrens vaske væggen bagved sammen med vand. Det skal du blive ved med til at vandet du bruger i spanden ikke ændrer farve.

Vent med at tapetser igen til at væggen er tør.

Kan dine tæpper ikke blive vasket kan du lægge dem ned i en sæk med noget lavakorn. Hold dem i sækken i et godt stykke tid (Gerne 1-3 dage) og tjek om lugten er forsvundet.

Er der stadig en lille lugt af røg kan du fortsætte samme procedure. Dette kan også prøves med tøj og diverse.

Husk også loftet

Har du et træloft skal de også renses for lugten af røg – Det kan gøres med det samme som væggene. Brug godt med grundrens og vask loftet af efterfølgende. Gentag indtil det vand du bruger ikke bliver farvet.

Hvis du vil male både væg og loft igen, kan du godt opleve at nikotinen trænger igennem op til flere gange. For at stoppe dette kan du bruge spærrende maling som vil forsegle de nikotinpletter der kommer.

Sprøjt, vent, kommer der stadig en plet? Sprøjt igen.

Hvis du vil læse mere om et gammel husmor råd, så læs her

I værste tilfælde kan du blive nødt til at bruge hvidvaskemiddel til at vaske loftet hvis pletterne er for stærke.no smoking sign

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *