Finn Juhl til overkommelig pris

FJ Skålen fra 1951 af Finn Juhl

Det er de færreste der lige køber en Poeten sofa eller den ikoniske Pelican lænestol i et snuptag. Det er noget der skal arbejdes lidt omkring, men de fleste kan erhverve sig en fin teak træ skål af selvsamme arkitekt. FJ Skålen fra 1951 af Finn Juhl er kendetegnet ved bløde, organiske former, og runde kanter som fremhæver træets oprindelige struktur. FJ Skål er håndlavet ud af et enkelt stykke træ for bedst muligt at udnytte materialets fulde potentiale, og samtidig portrættere træet fra sin mest naturlige side. Set oppefra dannes en elliptisk form, der gør, at skålen fremstår forskelligt alt afhængig af, hvilken vinkel den betragtes fra. Dette udfordrer øjet, og gør, at skålen fremstår levende og dynamisk.

Finn Juhl FJ Bowl by Architectmade

Foto: PR

Finn Juhl blev født i 1912, og var som arkitekt med til at revolutionere traditionelt dansk design i 1940’erne og 1950’erne. I 2012 ville Finn Juhl have fyldt 100 år, hvilket i den seneste tid har genskabt opmærksomheden omkring hans designs. Elegancen og den funktionelle bekvemmelighed i hans møbler og indretning inspirerede andre af datidens arkitekter, der især var begejstret for Juhls skulpturelle formsprog og hans sans for materialets detaljer.

Den danske virksomhed ARCHITECTMADE har specialiseret sig i at producere og markedsføre arkitekttegnede interiørprodukter fra 1950’erne og 60’erne. Arkitekterne har formået at skabe enkle og gennemførte designs, hvor form og æstetik er i højsæde. Produkterne fremstilles efter de højeste håndværksmæssige krav, og forhandles gennem førende designbutikker verden rundt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *