Hvordan får jeg god arbejdsbelysning?

Vil du gerne have dig en god arbejdsbelysning, når du sidder ved dit skrivebord, er det helt sikkert rigtig vigtigt, at du sørger for at få fundet dig en god arbejdslampe, der kan give dig et godt lys, når du sidder ved din computer og arbejder.

Der er mange ting at tænke over i forbindelse med købet af en ny arbejdslampe:

  • Hvor stor skal den være?
  • Hvilket design skal den have?
  • Hvilken type af pære skal den bruge?
  • Hvad må den koste?

Hvor stor en arbejdslampe bør jeg vælge, hvis jeg ønsker god arbejdsbelysning?

Når du skal finde dig den helt rette arbejdslampe, så er størrelsen naturligvis meget væsentligt. Den skal gerne harmonere med rummets størrelse, og så skal du selvfølgelig også tænke på, hvor meget eller lidt plads, du har på dit bord. Dette er to af de absolut mest væsentlige faktorer, og det er helt klart vigtigt, at du sørger for at tænke over pladsen, så du derved kan være sikker på, at du får fundet dig en skrivebordslampe, der har den helt rette størrelse.

Hvilket design bør min arbejdslampe have?

Det design, som din arbejdslampe gerne skal have er naturligvis et design, der passer godt ind i den stil, som dine øvrige produkter i hjemmet er i. Hvis du i dit hjem har rigtig mange forskellige produkter, der har en bestemt farve eller stilart, så kan det naturligvis være fornuftigt af dig at erhverve dig en arbejdslampe i samme stil, så du derved ikke laver et stilbrud. Indretningsmæssigt skal arbejdslampen naturligvis ikke skille sig for meget ud, og derfor kan det eksempelvis godt være fornuftigt at få købt sig en lampe, der har en matchende farve til nogle af de øvrige møbler, som du har til at stå i dit hjem.

Hvilken type af pære bør min arbejdslampe bruge for at give mig en god arbejdsbelysning?

Det, som kan have rigtig meget at sige i forhold til hvor god en belysning, som du vil få ved den arbejdslampe, som du vælger at købe er helt afgjort, hvordan lyset er, og hvilken pære der bliver brugt. Dog bør du selvfølgelig også huske på, at det kan have rigtig meget at sige, hvordan du sætter din arbejdslampe på dit bord, for det kan faktisk være en rigtig god idé, at du sørger for at bøje lampeskærmen en lille smule, så der ikke lyses op i dit hoved men nærmere ind i dine papirer eller din computerskærm, således det er behageligt.

I forhold til dit valg af pære, skal du regne med, at det godt kan være en rigtig god idé, hvis du sørger for at få valgt dig en sparepære, da dette vil kunne give dig nogle økonomiske fordele.

Hvis du vælger en sparepære, så vil din lampe ikke bruge lige så meget strøm, og det er noget i længden vil kunne mærkes på pengepungen. Særligt hvis du har flere arbejdslamper rundt omkring i dit hjem – eksempelvis på alle børneværelserne samt i husets kontor eller lignende. Tænk derfor over muligheden for at gøre brug af en sparepære, så du kan gøre dig selv en tjeneste rent økonomisk.

God arbejdsbelysning

Hvor meget må arbejdslampen jeg køber koste mig?

Der er mange folk, der skal have gjort sig et køb af en arbejdslampe, der vælger at købe nogle af slagsen i vidt forskellige modeller, og det er meget forskelligt, hvordan prisniveauerne er på de mange forskellige lamper, der mulighed for at finde på markedet indenfor arbejdslamper. Der vil være visse lamper, der vil kunne koste dig markant mere end andre, og derfor er det bestemt også fornuftigt, at du sørger for at tænke dig rigtig godt om i forhold til valg af arbejdslamper.

Et par eksempler på lamper med god arbejdsbelysning i forskellige prisklasser:

IKEA: Antifoni Arbejdslampe – 229 kroner

IKEA er naturligvis et meget stort varehus, hvor der bliver forhandlet rigtig mange forskellige former for lamper, og disse lamper er lavet i mange forskellige designs. Det samme gør sig også gældende for prisklasserne, for det er faktisk også vidt forskellige priser, som du skal regne med at komme til at betale for at få anskaffet dig en arbejdslampe, som er købt hos Ikea. De priser, som du kan finde hos firmaet starter fra ca. 79 kroner og går op til cirka 450 kroner alt efter model. Fordelen ved at at vælge en lampe som denne er, at man kan få sig en ganske glimrende belysning til en favorabel pris, og lampen er naturligvis justerbar, så du kan indstille den på præcis den måde, som gør, at du føler, at du får en god belysning.

 

iBob.dk: Unilux Skrivebordslampe – 624,95 kroner

Swingo er en praktisk skrivebordslampe, der rummer en lang række fordele, som du uden tvivl kan få meget stor glæde af, hvis du står og mangler dig en ny lampe til skrivebordet. Først og fremmest har Swingo et nydeligt design samtidig med, at den er praktisk at anvende, da den byder på et væld af indstillingsmuligheder.

Når du skal have erhvervet dig en god skrivebordslampe, så er det selvsagt vigtigt, at du får fat i en af slagsen, som kan indstilles efter dine behov og ønsker – og det kan denne Unilux-lampe.

En anden ting der gør denne praktiske lampe med god arbejdsbelysning god er samtidig også, at den leveres med en bordklemme, og det gør, at den ikke tager plads fra dit bord, hvilket naturligvis er meget praktisk og særdeles smart. Et godt valg til dig der ønsker en arbejdslampe i en fornuftig middelprisklasse. 

Louis Poulsen: Poul Henningsen skrivebordslampe – 4095 kroner

Er man villig til at spendere markant mere for en god belysning, så kan man naturligvis også vælge en af de helt klassiske og eksklusive Poul Henningsen skrivebordslamper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *