Historien om Kähler vasen

Historien om Kähler vasen

Káhler Design er det firma som står bag den berømte jubilæums vase, hvor der blev meldt udsolgt efter kort tid. Firmaet blev oprettet for 175 år siden, og har siden da kun haft stor fremgang på den danske såvel som den internationale scene.

 

Herman Kähler, som grundlæggeren hed, var fra Holsten. Han startede forretningen i Næstved, hvor den stadig har hjemme.

 

Det var dog ikke faren, Herman Kähler, som lavede det gennembrud som har gjort dem kendte. Det var derimod sønnen som går under samme navn.

 

Ja, faktisk blev Kähler så berømt at de har fået opkaldt en bakke efter sig i Næstved, Kählers bakke.

 

Kählers vaser præger også udsmykningen i mange af de store huse i Danmark, heriblandt Københavns Rådhus og et af Danmarks bedste teatre, Aarhus Teater.

 

Ja, mange steder kan de findes i det offentlige hvis man blot holder et vågent øje. Andre steder hvor Kählers keramik også er kendt er Viborgs landarkiv.

 

Siden da vil den interesseret i keramik kunne se mange af Kählers vaser på forskellige udstillinger verden over, hvor de selv den dag i dag bliver rost til skyerne. Dette skyldes at mange danske topdesignere gerne takker ja til at arbejde i Næstved med Kählers vase.

 

Skal du købe en af Kählers vase?

For mange danskere kom det som et chok, da Kähler vase blev revet væk fra hylderne. Det var en opvågning i dansk design – Kähler havde knækket koden til det bedste og mest eftertragtede design som danskerne elskede.

 

Det er stadig muligt at købe disse vaser online på nettet gennem DBA og forskellige sælges/købes grupper på de sociale medier. Prisen her vil dog ofte være oppe i de tusinde, alt efter hvilken sælger du får, da efterspørgslen er stor.

 

Lageret for jubilæums vasen er derfor tømt. Dog har Kähler været med til at lave mange forskellige vase, hvor Omaggio vasen fra Kähler fortsat er et hit blandt den danske befolkning.

 

Da vi lever i en moderne verden hvor internettet spiller en stor rolle, er det muligt at købe Kählers berømte vase overalt – uanset hvor du bor. Det er primært webshops som har stor succes med at sælge Kählers vaser.

 

Du skal dog være opmærksom på at finde den rette forhandler således at du undgår at blive snydt. Virksomheder skyder op og det kan være svært at finde nogle man stoler på. Husk derfor altid at undersøg markedet fuldt ud.vase

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *