Symptomer på skimmelsvamp

Har du mistanke om skimmelsvamp i boligen? Det er vigtigt at kende symptomerne for skimmelsvamp så man kan reagere hurtigt på symptomerne og rette op på problemet. Herunder kan du læse hvilke symptomer du skal være opmærksom på med hensyn til skimmelsvamp i huset eller lejligheden. Vi giver dig desuden information om hvordan du tester for skimmelsvamp i boligen samt hvordan du kommer af med skimmelsvampen igen. Vi giver også links til skimmelsvamp rådgivning.

Symptomer på skimmelsvamp

Hvis man oplever et eller flere af følgende symptomer kan det være tegn på skimmelsvamp i boligen.

 • Svimmelhed
 • Kløe og svie i øjnene
 • Svært ved at huske
 • Hovedpine
 • Rød og irriteret hud
 • Træhed
 • Hæs i halsen
 • Tilstoppet næse
 • Besvær med koncentrationsevnen

Nogle mennesker er allergiske over for skimmelsvamp. Hvis du har skimmelsvamp i boligen og har skimmelsvamp allergi så kan du opleve følgende symptomer:

 • Eksem
 • Astma
 • Øjenkatar (røde øjne, kløe, tåreflod og ofte overfølsomhed for skarpt lys)
 • Høfeber

Skimmelsvamp test

Test for allergi over for skimmelsvamp

Hvis du har mistanke om skimmelsvamp i hjemmet og du eller nogle andre i familien oplever nogle af ovenstående symptomer så er det en god idé at tage en test for skimmelsvamp. Lægen kan foretage en priktest, som kan fastslå om du har allergi over for skimmelsvamp. Denne test er dog ikke 100 % sikker så selv om den ikke giver udslag kan du godt være allergisk over for typer af skimmelsvamp, som priktesten ikke kan afsløre. Din læge kan henvise dig til en special læge, som kan foretage yderligere tests for din reaktion over for skimmelsvamp.

Test for skimmelsvamp i boligen

Der findes mange firmaer, der specialiserer sig i test for forekomster af skimmelsvamp i boligen. Der er forskellige måder at måle på om der er skimmelsvamp i din bolig. Se eksempelvis nedenstående links for firmaer der kan teste om du har skimmelsvamp i din bolig.

www.ruskol.dk

www.danskfugtteknik.dk

Du kan også udføre dine egne tests for skimmelsvamp vha. en podningspind eller en aftryksplade med en iso test. Læs mere og bestil en skimmelsvamp test her: www.skimmelsvamp.eu

Se et indslag fra DR 1 herunder som viser hvordan du selv tester for skimmelsvamp i vinduer, loft, træ, vægge, tapet, gulv mv. Det hele kan klares med en podningspind og du kan selv teste det derhjemme.

[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=m6IuXzTHGAc[/youtube]

Skimmelsvamp bekæmpelse

Når du har konstateret skimmelsvamp i lejligheden eller huset skal du først og fremmest finde frem til hvorfor skimmelsvampen opstår. Der kan være mange grunde til at skimmelsvamp opstår. Hvis der ikke bliver luftet nok ud i boligen, kan der opstå problemer med skimmelsvamp. Problemet kan også være forårsaget så tidligt som under konstruktion af boligen. Der kan således godt forekomme skimmelsvamp i nybyggeri. Hvis der er problemer med isoleringen i boligen eller træet har været fugtigt under opførelsen af af byggeriet kan der opstå svamp på vægge, loft med videre.

Efter du har fastslået grunden til at skimmelsvampen opstår, skal ud først sørge for at gøre en ende på årsagen. Herefter kan du fjerne skimmelsvampen. Hvis du har fået fjernet alle årsager til at skimmelsvampen opstår vil den ikke komme tilbage.

Skimmelsvamp rådgivning

Udover de firmaer vi allerede har nævnt kan du også find rådgivning til problemet med skimmelsvamp hos disse firmaer:
ncs.dk

protox.dk


Se nedenstående indslag fra Go’morgen Danmark på TV 2 angående skimmelsvamp
[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=V1-DzZcXYyc[/youtube]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *