Flot græsplæneAt eje en grøn og velplejet græsplæne er noget, de fleste haveentusiaster stræber efter. En plænerobot kan gøre vedligeholdelsen lettere, men selv med den bedste teknologi kan ujævnheder og lunker stadig forekomme i din græsplæne. Hvad kan du gøre for at løse dette problem? Her er en effektiv løsning, der vil hjælpe dig med at få din græsplæne til at se endnu bedre ud.

Hvad er lunker?

Lunker er små fordybninger, revner eller ujævnheder i jorden eller græsplænen. Lunker kan opstå pga. tørring og sammentrækning af jorden, mekanisk belastning som f.eks. traktorspor eller dyrefodspor, eller som følge af græsslåning eller andre aktiviteter i haven.

Hvordan kommer man af med lunkerne?

Topdressing med sand eller kompost

Metoden, kaldet “topdressing,” er en enkel metode, der går ud på at fylde lunkerne med fint sand eller kompost. Dette er en gradvis proces, der over tid hjælper med at udjævne lunkerne og forbedrer jordens struktur. Ved at sprede et tyndt lag af sand eller kompost over hele græsplænen, giver du jorden mulighed for at absorbere materialerne og jævne sig ud over tid.

Kompost

Vand og komprimering

Efter at have tilsat sand eller kompost er det vigtigt at vande godt for at hjælpe materialet med at sætte sig ordentligt i lunkerne. Brug en tromle eller en trædemaskine til forsigtigt at komprimere jorden. Dette forbedrer kontakten mellem jorden og de tilføjede materialer og sikrer en mere ensartet overflade.

Husk, at resultaterne ikke altid er øjeblikkelige. Græsset skal have tid til at vokse og “fylde” lunkerne ud. Tålmodighed og vedvarende pleje er nøglen til at opnå en smuk og jævn græsplæne.

Min kurv
Din kurv er tom.

Når du lægger varer i kurven, kan du se dem her.